Un oficial înalt al Pentagonului demisionează la cererea președintelui Trump, după un conflict între agenții legat de Huawei Technologies

Un oficial înalt al Pentagonului demisionează la cererea președintelui Trump, după un conflict între agenții legat de Huawei Technologies
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2020

Un oficial de rang înalt din Pentagon, subsecretarul Apărării pentru politici John Rood, a anunțat miercuri că demisionează la solicitarea președintelui Donald Trump, după un conflict între agenții legat de încercarea de oprire a exporturilor către grupul chinez Huawei Technologies, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rood va demisiona la sfârșitul acestei luni, a anunțat separat Departamentul Apărării, fără să ofere motivul, scrie News.ro.

”Domnule președinte, Am înțeles...că mi-ați solicitat demisia”, a scris Rood în scrisoarea de demisie, mulțumindu-i lui Trump pentru privilegiul de a face parte din Guvern și enumerând realizări majore, inclusiv concentrarea Departamentului Apărării ”pe riscul tot mai mare venit din China”.

A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari CITEȘTE ȘI A început procesul Facebook cu fiscul american. Miza - nouă miliarde de dolari

Anunțul a avut loc la o zi după ce Trump a respins inițiativa unora dintre oficialii unor agenții federale majore de a limita și mai mult exporturile către China, afirmând că îngrijorările legate de securitatea națională nu trebuie să fie folosite ca scuză pentru a împiedica vânzările companiilor americane în străinătate. Restricțiile propuse de refereau la vânzările de motoare de avioane pentru primul avion comercial al Chinei.

Rood a avut un rol important în inversarea opoziției inițiale a Pentagonului față de măsura respectivă, propusă de Departamentul pentru Comerț, care ar fi extins gama de produse fabricate în străinătate a căror vânzare către Huawei ar fi putut să fie blocată de către Statele Unite, au declarat surse apropiate situației.

”Doresc să îi mulțumesc lui John Rood pentru activitatea sa în slujba țării și să îi doresc numai bine în viitoarele sale proiecte”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

Rood, fost director de rang înalt la Lockheed Martin și cu experiență de 20 de ani în funcții guvernamentale, a devenit subsecretar al Apărării în ianuarie 2018.

James Anderson, adjunctul lui Rood, va prelua atribuțiile acestuia până la numirea unui înlocuitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
john rood
donald trump
huawei technologies