Unele iPhone-uri au înregistrat comenzile vocale fără acordul utilizatorilor

Unele iPhone-uri au înregistrat comenzile vocale fără acordul utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 feb 2022

Apple recunoaște că „un mic procent” din smartphone-urile companiei au înregistrat comenzile vocale date de utilizatori, chiar și după ce aceștia au dezactivat opțiunea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gigantul american a comunicat că un bug de iOS 15 se face vinovat pentru înregistrarea și salvarea pe serverele companiei a comenzilor date de unii din utilizatorii de iPhone asistentului digital Siri.

Înregistrarea și salvarea vocii utilizatorilor a avut loc chiar dacă utilizatorii au dezactivat opțiunea „Improve Siri & Dictation”, însă Apple spune că doar un mic procent de iPhone-uri au fost afectate.

News Feed-ul Facebook devine Feed CITEȘTE ȘI News Feed-ul Facebook devine Feed

Bug-ul a fost reparat prin unul din update-urile recente de iOS, iar înregistrările neconforme vor fi șterse de pe serverele companiei, promite Apple.

Ca de obicei, Apple nu este suficient de transparentă în astfel de cazuri. S-ar fi cuvenit ca utilizatorii afectați să fie înștiințați, însă compania americană nu a oferit alte detalii.

Această problemă survine la doi ani după ce Google, Apple și Amazon au fost prinși că înregistrează comenzile vocale fără ca utilizatorii să știe acest lucru. După scandalul din 2020, cei trei giganți au adăugat posibilitatea acceptării sau dezactivării acestui mode de colectare a datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
siri