Uniunea Europeană va acuza, în curând, Apple de practici anticoncurențiale

Uniunea Europeană va acuza, în curând, Apple de practici anticoncurențiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2022

Apple este pe punctul de a fi penalizată în cadrul Uniunii Europene în urma plângerii făcute acum câțiva ani de Spotify.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cel mult câteva săptămâni, susțin sursele Reuters, Uniunea Europeană va acuza oficial Apple de „distorsionarea competiției” în cadrul pieței de streaming muzical.

În centrul investigației stă impunerea de către Apple a propriului sistem de plăți pentru aplicațiile livrate prin App Store și oprirea unui comision din vânzări.

Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India CITEȘTE ȘI Apple a început să producă telefoane iPhone 13 în India

Investigația pleacă de la o plângere Spotify mai veche, care a spus Apple Music este avantajată pentru că nu trebuie să plătească un comision din vânzări, la fel ca celelalte servicii muzicale. La acea vreme, Spotify acuza Apple că este și jucător și arbitru al pieței de streaming muzical, ceea ce afectează competiția.

Între timp, UE a avansat cu Digital Markets Act, legislație care spune că practicile de acest gen sunt ilegale. Apple și alte companii mai au la dispoziție vreo doi ani, până când DMA va intra în vigoare, pentru a-și pune practicile în acord cu aceasta.

Altfel, amenzile prevăzute în DMA sunt de 10% din veniturile globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
apple
practici anticoncurențiale