Unul din fondatorii WhatsApp încurajează tinerii să renunțe la Facebook

Unul din fondatorii WhatsApp încurajează tinerii să renunțe la Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2019

Co-fondatorul WhatsApp, Brian Acton, a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai vocali critici ai Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unui discurs ținut la Stanford University pentru elevii unei clase de tehnologie, Brian Acton nu a pierdut ocazia de a critica, din nou, Facebook și a încuraja renunțarea la rețeaua socială condusă de Mark Zuckerberg.

Acton a vorbit în fața elevilor care iau parte la cursul de tehnologie Computer Science 181 despre înființarea, dezvoltarea și decizia de a vinde WhatsApp către Facebook, dar și despre neînțelegerile cu Zuckerberg și părăsirea companiei.

Fondatorul WhatsApp a readus aminte că nu a fost de acord cu șefii Facebook și modul acestora de a vinde datele personale ale utilizatori și motiv pentru care a și părăsit compania.

În China, o aplicație online ajută la găsirea persoanelor dispărute CITEȘTE ȘI În China, o aplicație online ajută la găsirea persoanelor dispărute

Acton a spus că Facebook și Google pot face aproape ce vor cu datele utilizatorilor pentru că tocmai aceștia le oferă acces de bună voi la informațiile personale, prin crearea conturilor și folosirea produselor acestor companii.

Despre plecarea de la Facebook din 2017, Acton a spus că nu a fost de acord cu faptul că monetizarea cu orice preț dorită de șefii companiei încălca în picioare orice principii, inclusiv intimitatea utilizatorilor.

Nu este prima oară când Acton îndeamnă public utilizatorii să-și șteargă contul de Facebook. Acesta a făcut același lucru și după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
brian acton