Veniturile Lenovo au crescut

Veniturile Lenovo au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Veniturile Grupului Lenovo au crescut la nivel global, în anul fiscal 2020/2021, cu 20%, la 60,74 miliarde dolari, iar profitul cu 63%, la 1,31 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Pentru prima dată în istorie, veniturile Grupului Lenovo au crescut la peste 60 de miliarde de dolari, cu peste 10 miliarde de dolari, o creștere de 20% față de anul anterior. Grupurile Intelligent Devices (PCSD și MBG) și DCG au obținut o creștere a veniturilor de 20%, respectiv 15%. Grupul SSG (Services & Solutions Group). Veniturile din software și servicii au crescut de două ori mai repede decât veniturile totale ale grupului, cu aproape 40% comparativ cu anul fiscal anterior, la un nivel record de 4,9 miliarde de dolari. În prezent, acestea reprezintă 8% din veniturile nete ale grupului”, arată datele grupului.

În trimestrul patru, veniturile grupului au crescut cu 48% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 15,63 miliarde de dolari, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Profitul a înregistrat cea mai mare rată de creștere din ultimii doi ani, cu venituri înainte de impozitare de 380 de milioane de dolari și venituri nete de 260 de milioane de dolari, în creștere cu 392%, respectiv 512%.

Profitul aferent perioadei s-a ridicat în trimestrul IV din anul fiscal 2020/2021 la 285 milioane dolari, de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului anterior.

”Lenovo Group  anunță rezultate financiare record atât pentru al patrulea trimestru, cât și pentru anul fiscal 2020/2021, cu o creștere puternică pe toate grupurile de business ale companiei. Rezultatele consolidează performanța grupului de creștere echilibrată, consecventă și durabilă a businessului în conformitate cu strategia 3S – Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions”, anunță grupul.

Reprezentanții grupului spun că rezultatele record din trimestrul IV au fost determinate de creșterea veniturilor pe toate grupurile de business.

A fost cel mai bun trimestru patru din istorie pentru grupul PCSD (PC and Smart Devices), cu venituri de 12,4 miliarde de dolari, în creștere cu 46% față de anul anterior și o profitabilitate record de 6,7%, arată datele.

”Toate piețele au înregistrat o creștere ridicată a veniturilor PCSD, iar volumul de PC-uri livrate a consolidat poziția companiei de lider global pe piața de PC-uri. Livrările de tablete au crescut cu 157%, de aproximativ trei ori mai rapid decât competiția. Portofoliul de produse premium (dispozitivele de gaming, ultrabook-urile, Chromebook-urile și portofoliul de monitoare) au depășit estimările pieței și au înregistrat creșteri spectaculoase”, precizează grupul.

GRAFIC Costul cu transportul mărfurilor din Asia în Europa depășește, în premieră, 10.000 dolari/container CITEȘTE ȘI GRAFIC Costul cu transportul mărfurilor din Asia în Europa depășește, în premieră, 10.000 dolari/container

Veniturile diviziei Mobile Business Group (MBG)  au înregistrat o creștere până la 86% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, până la 1,54 de miliarde de dolari, cu venituri înainte de impozitare de 21 de milioane de dolari, marcându-se astfel o creștere record de la achiziția businessului Motorola.

Relațiile cu operatorii de telefonie mobilă și portofoliul extins de produse, inclusiv cele cu tehnologie 5G, au contribuit la creșterea de trei cifre a volumelor de smartphone-uri în America de Nord, Europa și Asia Pacific.

Cota de piață a smartphone-urilor în America Latină a atins un nivel record de aproape 21%.

Veniturile diviziei Data Center Group (DCG) au crescut cu 32% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 1,6 miliarde de dolari, al cincilea trimestru consecutiv de creștere.

Lenovo are 63.000 de angajați în 180 de piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
pc
china