Veniturile proprietarului TikTok au explodat în 2020, dar și pierderile au urcat

Veniturile proprietarului TikTok au explodat în 2020, dar și pierderile au urcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2021

Veniturile înregistrate anul trecut de grupul chinez ByteDance, proprietarul rețelei TikTok, s-au dublat până la 34,3 miliarde de dolari însă au crescut și pierderile nete ale companiei până la 45 de miliarde de dolari, potrivit unui document intern consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această agravarea a pierderilor se datorează, în parte, unor norme contabile pentru pachetele compensatorii pe bază de acțiuni acordate angajaților, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

FOTO Bucureștiul, pe locul 263 din 323 de orașe europene în ceea ce privește calitatea aerului. Unde este cel mai curat aer din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Bucureștiul, pe locul 263 din 323 de orașe europene în ceea ce privește calitatea aerului. Unde este cel mai curat aer din Europa

Anterior, Reuters a informat că ByteDance, una din cele mai mari companii private din sectorul tehnologiei cu o valoare de piață estimată de aproximativ 300 miliarde de dolari, avea drept obiectiv ajungerea la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de miliarde de dolari în 2020.

Într-un document intern, compania și-a informat angajații că în 2020 a înregistrat pierderi operaționale de două miliarde de dolari și un profit brut de 19 miliarde de dolari, în creștere de 93% în ritm anual.

Aplicația de video-sharing TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 și 25 de ani și are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume. Grupul ByteDance a informat că în luna decembrie 2020 avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori în întreaga lume pentru toate aplicațiile sale, inclusiv TikTok, versiunea sa chineză Douyin și agregatorul de știri Jinri Toutiao.

Guvernul a semnat actul care permite României să iasă din afacerea Krivoi Rog, o construcție din anii 80 neterminată nici acum CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat actul care permite României să iasă din afacerea Krivoi Rog, o construcție din anii 80 neterminată nici acum

Luna trecută, fondatorul companiei ByteDance, Zhang Yiming și-a anunțat demisia surprinzătoare din funcția de CEO, o decizie care vine într-un moment în care organismele de reglementare din China urmăresc cu atenție sporită cele mai mari firme de tehnologie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance