Apple a prezentat iPhone 13

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 sep 2021

Cea mai nouă serie de iPhone reprezintă un upgrade minor, care vine după unul dintre cele mai performante modele din istoria companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce a profitat, cu iPhone 12, de push-ul făcut de operatorii de telecomunicații pentru promovarea tehnologiei 5G, ajungând la cifre de vânzări impresionante, Apple speră să continue pe aceeași linie cu noile modele de iPhone 13.

Noua serie este compusă din patru telefoane. În ordinea dotărilor și a prețurilor, acestea sunt iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max.

Apple repară una din vulnerabilitățile folosite de spyware-ul Pegasus CITEȘTE ȘI Apple repară una din vulnerabilitățile folosite de spyware-ul Pegasus

Conform Apple, ecranul noilor iPhone-uri are 800 de nits, fiind cu 28% mai luminos decât versiunea anterioară.

Din punctul de vedere al designului, noua serie se remarcă printr-un breton cu 20% mai mic. Pe de o parte, acesta va fi apreciat de utilizatori, care vor beneficia de un ecran mai mare. Pe de altă parte, dezvoltatorii vor avea de făcut modificări la interfețele grafice ale aplicațiilor și jocurilor.

Dincolo de construcție, unele dintre cele mai notabile noutăți vizează partea foto. Există o nouă cameră de ultrawide de 12MP, cu o apertură de f/1.5, despre care Apple spune cu că primește cu 47% mai multă lumină.de camera.

Noua cameră tele are 12MP, o apertură de f/2.4, cu un câmp vizual de 120 de grade,

La baza noii generații de iPhone stă chipset-ul A15 Bionic, cu 6 nuclee construit pe un proces de 5nm. Apple spune că acesta este cu 50% mai rapid decât procesoarele și 30% mai rapid decât soluțiile grafice ale competiție.

iPhone 13 mini (5,4 inch) și iPhone 13 (6,1 inch) vor oferi o autonomie mai mare cu 1,5 ore respectiv 2,5 ore decât versiunile anterioare. Cele două modele vor costa începând de la 699 dolari și 799 dolari.

iPhone 13 Pro (6,1 inch) și Pro Max (6,7 inch) au ecrane cu rată variabilă de refresh, ce poate oscila între 10Hz și 120Hz, în funcție de conținutul afișat.

Sistemul foto al modelelor Pro include o cameră tele de 77mm, care facilitează un zoom optic total de 6X și o cameră macro.

Autonomia lui iPhone 13 Pro este cu 1,5 ore mai mare. În cazul lui iPhone 13 Pro Max, autonomia va crește cu 2,5 ore, promite Apple.

iPhone 13 Pro va costa de la 999 dolari, iar iPhone 13 Pro Max de la 1099 dolari.

Stocarea noilor iPhone-uri începe de la 128GB și merge până la 512MB, cu opțiunea de 1TB rezervată pentru versiunile Pro.

Toate cele patru modele ale seriei iPhone 13 vor fi disponibile din 24 septembrie

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone