VIDEO Hyundai Motor a finalizat preluarea companiei de robotică Boston Dynamics, producătoarea robotului ”Spot”, de la SoftBank

VIDEO Hyundai Motor a finalizat preluarea companiei de robotică Boston Dynamics, producătoarea robotului ”Spot”, de la SoftBank
scris 22 iun 2021

SoftBank Group a anunțat că grupul sud-coreean Hyundai Motor a finalizat preluarea companiei de robotică Boston Dynamics, producătoarea robotului în formă de câine ”Spot”, de la conglomeratul japonez, transmite Reuters.

În urma acordului anunțat în decembrie anul trecut, care a evaluat Boston Dynamics la 1,1 miliarde de dolari, Hyundai a obținut o participație de 80% la companie, în timp ce SoftBank a păstrat restul de 20%, scrie News.ro.

INFOGRAFIC Poliția din România, a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Poliția din România, a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană

Noul președinte al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, s-a angajat să reducă dependența grupului de producția tradițională de mașini, afirmând că robotica va reprezenta 20% din viitoarele afaceri ale companiei, producția de mașini ocupând 50%, urmată de mobilitatea aeriană urbană cu 30%.

Chung deține o participație de 20% la Boston Dynamics, în timp ce Hyundai Motor și filialele sale, Hyundai Mobis și Hyundai Glovis, vor deține o participație combinată de 60%.

CEO-ul grupului Softbank, Masayoshi Son, a declarat că parteneriatul cu Hyundai va accelera drumul producătorului de roboți spre comercializare produselor sale.

România semnează un acord pentru a aduce mai mulți muncitori filipinezi CITEȘTE ȘI România semnează un acord pentru a aduce mai mulți muncitori filipinezi

Boston Dynamics, care a fost separată de Massachusetts Institute of Technology în 1992, a fost cumpărată de Google în 2013 și vândută către SoftBank în 2017.

Printre produsele companiei se numără Spot, un robot asemănător unui câine care poate urca scările, și care a câștigat atenția presei chiar dacă a avut dificultăți să construiască o afacere comercială.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor
boston dynamics