WhatsApp a fost folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus

WhatsApp a fost folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus
scris 25 iul 2021

Șeful WhatsApp a intervenit în scandalul spionajului cu software-ul israelian Pegasus și a spus că același software a fost folosit pentru a sparge și conturile de WhatsApp ale mai multor politicieni.

După ce o investigație recentă a scos la iveală operațiuni ample de spionaj cibernetic, desfășurate împotriva unor politicieni, jurnaliști ori militanți pentru apărarea libertăților civile, WhatsApp intervine și acuză, din nou, compania israeliană NSO Group, producătorul software-ului Pegasus.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

După investigația care vorbea de un atac în masă, care a vizat în jur de 50.000 de telefoane, cei de la NSO Group s-au apărat spunând că cifra este exagerată și că felul în care este folosit software-ul pe care-l vine este doar responsabilitatea clienților.

Șeful WhatsApp, Will Cathcart, a ieșit cu o declarație, după ce NSO Group a negat acuzațiile, spunând că, într-adevăr, mai mulți politicienii au fost vizați și prin intermediul celei mai populare aplicații de comunicare.

Aceștia ar fi fost printre țintele unui atac mai amplu, din 2019, când software-ul Pegasus a fost folosit pentru spargerea a aproximativ 1.400 de conturi de WhatsApp.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

De altfel, WhatsApp a dat atunci în judecată compania israeliană NSO Group, pentru că a înlesnit atacurile, prin vânzarea software-ului Pegasus unor regimuri autoritare, care l-au folosit pentru spionarea criticilor.

Cathcart mai spune că, în lumina celor 1.400 de conturi de WhatsApp vizate, este posibil ca cifra de 50.000 de telefoane implicate în ampla campanie de spionaj ieșită recent la lumină, să fie aproape de adevăr.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
pegasus
nso group
spionaj