WhatsApp lansează funcția de criptare a backup-urilor

WhatsApp lansează funcția de criptare a backup-urilor
scris 15 oct 2021

Backup-urile salvate în Google Drive sau iCloud vor fi criptate de WhatsApp, înainte să fie urcate în cloud, dacă utilizatorul activează noua opțiune.

La doar o lună după ce a început să testeze criptarea backup-urilor cu un număr limitat de utilizatori, WhatsApp lansează oficial această facilitate, ce va putea fi folosită atât pe iPhone, cât și pe smartphone-urile cu Android.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Datele utilizatorilor vor fi criptate de WhatsApp înainte de a le urca în cloud, indiferent că este vorba de salvarea pe Google Drive, în cazul Android, sau pe iCloud, în cazul smartphone-urilor Apple.

Noua facilitate este opțională, ceea ce înseamnă că utilizatorul trebuie să o activeze manual de la Settings.

După activare, utilizatorul trebuie să aleagă forma în care își va confirma, pe viitor, identitatea - direct cu cheia de criptare lungă de 64 de caractere sau cu o parolă pe care o va alege singur.

Prima variantă este mai sigură, însă utilizatorul va trebui să se asigure că nu pierde cheia, întrucât fără aceasta nu va mai putea restaura backup-ul.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

O parolă proprie este metoda mai simplă, dar mai puțin sigură. În acest caz, cheia va fi salvată pe serverele WhatsApp și va putea fi accesată introducând parola atunci când se dorește restaurarea backup-ului.

Criptarea backup-urilor rezolvă cea mai mare vulnerabilitate a celei mai folosite aplicații de comunicare, care cripta deja mesajele dintre utilizatori, dar lăsa vulnerabile datele acestora salvate în cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
criptare
backup-urilor