WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea informațiilor

WhatsApp lansează o nouă funcție pentru protejarea informațiilor
scris 5 nov 2020

Utilizatorii WhatsApp vor putea trimite și primi mesaje care se șterg singure după o anumită perioadă de timp.

La puțin timp după noua facilitate de eliberare a spațiului ocupat de fișierele primite, WhatsApp anunță o nouă funcție care va fi în curând disponibilă pentru cei peste 2 miliarde de utilizatori: mesajele care se șterg singure.

Noua facilitate se numește Disappearing Messages și are rolul de a proteja informațiile sensibile prin ștergerea automată a mesajelor după 7 zile de la trimitere. Utilizatorii vor trebui să aibă grijă să nu folosească această facilitate când primesc date de care vor avea nevoie pe viitor.

Turcia amendează Facebook, Twitter, Instagram CITEȘTE ȘI Turcia amendează Facebook, Twitter, Instagram

Noua opțiune nu este activată în mod implicit, ci trebuie bifată atunci când este necesar. Pentru asta, când se află într-un chat cu persoana cu care dorește să folosească Disappearing Messages, utilizatorul trebuie să apese pe numele acesteia și de acolo să activeze noua opțiune.

După activare, Disappearing Messages va rămâne funcțională până când va fi dezactivată manual. Dezactivarea se face urmând aceeași pași, dând “disable”, de această dată, în dreptul opțiunii.

Mesajele trimise cu noua opțiune activată vor dispărea complet, cu o singură excepție: când funcția de backup este activată și a apucat să ruleze în perioada de 7 zile înainte ca mesajele să fie șterse automat.

În acest caz, mesajele se vor regăsi în backup-u făcut pe Google Drive, chiar dacă au fost șterse de pe telefon. Acest aspect este important, deoarece backup-ul poate constitui o vulnerabilitate în acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
disappearing messages