WhatsApp poate ascunde IP-ul utilizatorilor în cazul apelurilor video

WhatsApp poate ascunde IP-ul utilizatorilor în cazul apelurilor video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 nov 2023

WhatsApp a lansat o nouă funcție pentru protejarea intimități, prin care utilizatorii care comunică prin apeluri video își pot menține secretă adresa IP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă opțiune a celei mai folosite aplicații de comunicare permite utilizatorilor să-și ascundă adresa IP a dispozitivului folosit pentru apelurile video.

Această funcționalitate este opțională și poate fi găsită în secțiunea Advanced a setărilor de intimitate ale aplicației. Utilizatorii trebuie să activeze opțiunea „Protect IP address in calls”.

CITEȘTE ȘI WhatsApp nu renunță la ideea afișării reclamelor

În mod normal, pentru apelurile video se realizează conexiuni directe între interlocutori. Asta conferă o calitate mai video bună, dar face ca participanții să-și poată afla reciproc adresele de IP.

Pentru ascunderea adresei AI, WhatsApp redirecționează traficul prin propriile servere.

În consecință, ascunderea adresei IP crește intimitatea utilizatorului, dar reduce viteza de transfer și, poate afecta negativ calitatea sunetului și a imaginii.

Cu aceeași ocazie, WhatsApp implementează o funcție, anunțată în urmă cu patru luni, prin care poate fi oprit automat sunetul apelurilor de la persoane necunoscute.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
ip
video
intimitate