WhatsApp va permite adăugarea contactelor prin scanarea codurilor QR

WhatsApp va permite adăugarea contactelor prin scanarea codurilor QR
scris 25 mai 2020

WhatsApp a început să testeze o nouă funcție, prin care utilizatorii pot folosi coduri QR pentru a adăuga contacte noi și a facilita altora să-i adauge.

Cele mai mai noi versiuni beta de WhatsApp pentru Android și iOS au primit un update care aduce posibilitatea adăugării contactelor prin coduri QR.

Fiecare utilizator va avea propriul cod QR și va putea scana codul altei persoane pentru a o adăuga pe aceasta direct în agenda din WhatsApp.

FOTO Cel mai rapid internet, obținut de cercetători australieni. Până la 1.000 filme HD pot fi descărcate într-o secundă CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai rapid internet, obținut de cercetători australieni. Până la 1.000 filme HD pot fi descărcate într-o secundă

Practic, când doi utilizatori vor să țină legătura prin WhatsApp și vor să se adauge reciproc în agenda aplicației, va trebui ca unul dintre ei să afișeze pe ecran propriul cod QR din WhatsApp, iar celălalt să îl scaneze.

Noua opțiune precum și propriul cod QR se vor găsi în cadrul meniului de configurare al aplicației.

Până acum, WhatsApp s-a bazat exclusiv pe agenda telefonului, de unde a preluat întreaga listă de contacte. Pentru a adăuga pe cineva pe WhatsApp, utilizatorul trebuia să-l adauge mai întâi în agenda telefonului.

WhatsApp are deja integrată funcția de scanare a codurilor QR, pe care o folosește un pentru autentificarea în cadrul versiunii de desktop a aplicației.

Disponibilă deocamdată doar în varianta beta de WhatsApp, este posibil ca noua facilitate să fie lansată oficial pentru toții utilizatorii peste câteva luni, timp în care aceasta va fi testată și optimizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
qr