YouTube va genera rezumate ale filmărilor cu ajutorul AI-ului

YouTube va genera rezumate ale filmărilor cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2023

Un scurt rezumat, creat automat de inteligența artificială generativă a companiei, ar putea însoți în viitorul apropiat fiecare clip video de pe YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube a început să deruleze un test care implică crearea și afișarea unor scurte rezumate a conținutului clipurilor video. Aceste rezumate sunt generate cu ajutorul AI-ului.

În momentul de față, rezumatele generate de AI pot fi văzute alături de un mic număr de filmări în limba engleză și au fost setate să fie vizibile doar unui număr redus de utilizatori.

Hackerii folosesc AI-ul pentru a crea malware, avertizează FBI CITEȘTE ȘI Hackerii folosesc AI-ul pentru a crea malware, avertizează FBI

Aceste rezumate pot ajuta utilizatorii să-și facă o idee despre conținutul unei filmări, care poate dura câteva zeci de minute, și vor fi afișate în alături de  clipuri și în paginile de căutare.

Rezumatul creat de inteligența artificială generativă nu va lua locul descrierii făcute de autorul filmării, ci o va suplini, oferind un plus de informație despre conținutul acesteia.

Această funcționalitate este doar una dintre numeroasele inițiative derulate de Google pe zona AI-ului generativ în prezent, însă, nu este neapărat o noutate.

Există deja de mai multe luni extensii pentru browsere care generează, la fel, rezumate pentru clipurile de pe YouTube, doar că folosesc în acest scop soluția rivală, ChatGPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
ai
video