Mecaplast, rebranduit Novares, printre cei mai mari producători de piese auto din lume, a trimis fonduri în România pentru fabrica care va deservi noul Duster

Mecaplast, rebranduit Novares, printre cei mai mari producători de piese auto din lume, a trimis fonduri în România pentru fabrica care va deservi noul Duster
scris 22 ian 2018

Grupul Mecaplast, unul dintre cei mai importanți producători de componente auto din lume, rebranduit recent cu denumirea de Novares, a trimis în România 7 milioane de lei pentru filiala locală, după ce în toamnă a deschis fabrica din România, între Pitești și Mioveni, unde va produce componente auto pentru noul Duster.  Investiția este de circa 10 milioane de euro și a fost anunțată de Profit.ro din luna februarie.

Până la această operațiune, capitalul subsidiarei era de doar 135.000 lei.

Compania a angajat pentru această fabrică 40 de muncitori, dar vrea să ridice schema de personal la 130 de persoane în acest an.

Investiția grupului Mecaplast în România vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Dacia, precum și a planului de a reduce pe cât posibil costurile logistice și de a fi alături de clienți în țările în care aceștia au capacitățile de producție.

Intrarea Mecaplast în România este una de ultim moment, ca urmare a dezvoltării activității Dacia, respectiv lansarea în producție a noii generații Duster.

Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești CITEȘTE ȘI Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești

Reprezentanții companiei cu sediul în Monaco au declarat în repetate rânduri că strategia de dezvoltare cuprinde dezvoltarea de facilități în apropierea uzinelor clienților săi.

Mecaplast a cumpărat în 2016, în noiembrie, uzina Diaplast de la Mioveni, unul dintre principalii furnizori de componente plastice pentru automobilele Dacia (bucșe, siguranțe, garnituri etc.). Investiția de acum este însă una mult mai mare, pentru a putea acoperi necesarul de componente pentru noile modele.

Mecaplast este un partener tradițional al Grupului Renault, fiind unul dintre cei mai mari furnizori, la nivel global, de componente pentru motor, dar și de elemente de caroserie.

Uber, cu operațiuni și în România, este investigată de Departamentul american de Justiție pentru că ar fi dat mită în străinătate CITEȘTE ȘI Uber, cu operațiuni și în România, este investigată de Departamentul american de Justiție pentru că ar fi dat mită în străinătate

În 2016, Mecaplast a început și în Maroc construcția unei uzine similare cu cea care va fi ridicată în România, unitate care va furniza componente atât către Tanger, unde se află uzina Dacia, cât și către fabrica Peugeot-Citroen, din apropiere.

Mecaplast și-a schimbat denumirea în Novares în septembrie anul trecut. Grupul a avut în 2016 afaceri de 1,2 miliarde euro și este prezent în 21 de țări cu 42 de fabrici, 5 centre tehnice și 17 centre de servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mecaplast
duster