Compania Disney, dată în judecată de o expertă în parenting, după ce i-ar fi furat ideea pentru animația ”Inside Out”

Compania Disney, dată în judecată de o expertă în parenting, după ce i-ar fi furat ideea pentru animația ”Inside Out”
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Compania Walt Disney și departamentul său Pixar au fost date în judecată, luni, de o expertă în parenting, deoarece i-ar fi furat ideea pentru animația ”Inside Out”, din anul 2015, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o plângere înregistrată luni la Tribunalul Federal din Los Angeles, Denise Daniels a susținut că filmul de animație este inspirat dintr-un program pentru copii denumit "The Moodsters" pe care ea l-a conceput și l-a oferit companiei Dinsey în fiecare an, în perioada 2005 – 2009, scrie News.ro.

Denise Daniels, care a apărut în show-uri de televiziune precum "Today" și "Oprah", a spus că are un contract nescris cu Disney, care arată că ea trebuie să fie plătită din box office, DVD, Blu-Ray, iTunes, precum și din venituri obținute din mărfuri legate de filmul "Inside Out".

Filmul a generat încasări de peste 850 de milioane de dolari la nivel mondial, de la premiera sa din iunie 2015. Denise Daniels a spus că ”succesul extraordinar” al animației nu ar fi fost posibil fără contribuția ei, iar compania Disney ar trebui să o plătească, pentru că acesta este ”obiceiul în industria de divertisment”.

Un purtător de cuvânt al companiei Dinsey a spus că "Inside Out" este o creație originală a Pixar. ”Ne vom apăra împotriva acestor acuzații în instanță”, a spus el.

Ronald Schutz, un avocat al reclamantei, a refuzat să comenteze, iar Denise Daniels nu a putut fi contactată.

Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net CITEȘTE ȘI Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net

Filmul de animație "Inside Out" o are în centru pe Riley, un personaj în vârstă de 11 ani, pentru care și-a împrumutat vocea Kaitlyn Dias, în timp ce încearcă să se acomodeze la noua sa viață, după ce familia ei se mută din Minnesota în San Francisco.

În animație mai apar cinci personaje care reprezintă câte o emoție: Bucuria (reprezentată de culoarea galben), Tristețea (albastru), Frica (violet), Furia (roșu) și Dezgustul (verde), personaje pentru care și-au împrumutat vocile Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black și Mindy Kaling.

Denise Daniels a spus că în proiectul său, "The Moodsters", există, de asemenea, personaje care reprezintă emoții: Bucuria (galben), Tristețea (albastru), Frica (verde), Furia (roșu) și Iubirea (roz).

Potrivit plângerii, Pete Docter, regizorul filmului "Inside Out", Thomas Staggs, fostul director financiar al companiei Disney, și câțiva directori din compania Disney au avut acces la creația ei.

În martie, scenaristul hollywoodian Gary Goldman, cunoscut, între altele, pentru filmul "Total Recall", a dat în judecată compania Disney, pentru că i-ar fi furat ideea pentru filmul de animație "Zootopia". Dinsey a negat acuzațiile și a cerut unui judecător federal să respingă plângerea scenaristului.

viewscnt
Afla mai multe despre
walt disney
pixar