Danemarca impune serviciilor de streaming o taxă de 6% din veniturile obținute în țară

Danemarca impune serviciilor de streaming o taxă de 6% din veniturile obținute în țară
scris 24 mai 2022

Parlamentarii din Danemarca au convenit că serviciile globale de streaming TV precum Netflix, Amazon și Disney trebuie să plătească o taxă de 6% din veniturile obținute în țară, pentru a sprijini producția TV locală, transmite Reuters.

Adoptarea proiectului de lege vine în timp ce guvernele din întreaga Europă încearcă să asigure sprijin pentru televiziunea locală și producția de filme, ca urmare a creșterii rapide a popularității serviciilor de streaming, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Decizii în Coaliție - Amânarea ratelor bancare, diferență de salariu pentru bugetari conform unei Legi a salarizării neaplicate integral niciodată, bani pentru pensionari

”Danemarca trebuie să meargă cât mai departe posibil în furnizarea de servicii publice bune copiilor și tinerilor, care pot servi ca o alternativă reală la platformele giganților tehnologici și la conținutul străin”, a spus Ministerul Culturii într-un comunicat.

Acesta a adăugat că peisajul media fragmentat în urma intrării serviciilor globale de streaming ”poate provoca probleme pentru coeziunea și dialogul democratic din țara noastră”.

Elveția și Portugalia au introdus măsuri similare, iar Spania urmează să ia o măsură asemănătoare.

Serviciile de streaming din SUA au realizat deja mai multe producții în Danemarca. Recent, Netflix a colaborat cu radiodifuzorul danez DR pentru a produce cel de-al patrulea sezon al serialului ”Borgen”, care a fost difuzat anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
danemarca
streaming