Guvernul Marii Britanii va reduce finanțarea BBC

Guvernul Marii Britanii va reduce finanțarea BBC
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2022

Guvernul Marii Britanii va reduce finanțarea BBC, ordonând o înghețare de doi ani a taxei pe care oamenii o plătesc pentru a viziona postul de radiodifuziune, a informat Mail on Sunday, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Viitorul British Broadcasting Corporation este un subiect perpetuu de dezbatere politică, guvernul premierului Boris Johnson sugerând cel mai recent că finanțarea companiei trebuie reformată, scrie News.ro.

VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum

Împreună cu o rată a inflației estimată să atingă în aprilie un maxim de 30 de ani, de cel puțin 6%, înghețarea costului taxei la nivelul actual 159 de lire sterline ar oferi o oarecare ușurare oamenilor care se luptă cu creșterea bruscă a costurilor vieții. Dar ar fi, de asemenea, o lovitură puternică pentru finanțele BBC, care încearcă să concureze cu instituțiile de știri finanțate privat și cu alte servicii de streaming de divertisment finanțate prin abonamente.

În noiembrie, guvernul a lansat negocieri pentru a conveni cât va costa abonamentul, parte a unui acord de finanțare pe cinci ani, care urmează să înceapă în aprilie 2022.

Departamentul Digital, Media, Cultură și Sport a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebat despre raportul Mail on Sunday.

Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a spus că decontarea taxei va fi ultimul astfel de acord și a postat pe Twitter un link către articolul Mail on Sunday.

”Acum este timpul să discutăm și să dezbatem noi modalități de finanțare, susținere și vânzare de conținut britanic excelent”, a spus ea pe Twitter.

BBC a refuzat să comenteze tweet-ul lui Dorries sau articolul publicat de Mail on Sunday.

Partidul Laburist de opoziție a declarat că reducerea finanțării este motivată politic.

Prim-ministrul și secretarul pentru Cultură par hotărâți să atace această mare instituție britanică pentru că nu le place jurnalismul ei”, a declarat Lucy Powell, parlamentar laburist și șef pentru politici culturale.

Producția de știri a BBC este criticată în mod regulat de partidele politice din Marea Britanie. Acoperirea sa asupra problemelor legate de Brexit - esențială pentru guvernul lui Johnson - a fost mult timp văzută ca fiind excesiv de critică, de către susținătorii părăsirii Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, un parlamentar conservator a spus că acoperirea BBC referitoare la petrecerile din reședința lui Johnson din Downing Street în timpul restricțiilor cauzate de coronavirus a echivalat cu ”o tentativă de lovitură de stat” împotriva premierului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc
taxa
marea britanie