Pentagonul vrea să închidă versiunea tipărită a cotidianului Stars and Stripes, care datează de pe vremea Războiului de Secesiune, pentru a face economii

Pentagonul vrea să închidă versiunea tipărită a cotidianului Stars and Stripes, care datează de pe vremea Războiului de Secesiune, pentru a face economii
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2020

Pentagonul vrea să-și închidă versiune tipărită a cotidianului Stars and Stripes, a cărui primă ediție datează din 1861, în plin Război de Secesiune, invocând probleme economice, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Noi am decis că, în această epocă modernă, ziarele nu mai sunt modul în care comunicăm”, a anunțat luni directoarea financiară a Departamentului Apărării Elaine McCusker, prezentând proiectul de buget pe 2021 al Pentagonului, care prevede economii de funcționare în valoare de 5,7 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Ea răspundea astfel unei dezvăluiri în ediția de luni a ziarului Wall Street Journal (WSJ) cu privire la acest cotidian specializat în informații militare, finanțat parțial de Pentagon, dar cu o linie editorială independentă.

BNR a redus prognoza de inflație pentru 2020 la 3% CITEȘTE ȘI BNR a redus prognoza de inflație pentru 2020 la 3%

Departamentul Apărării ”caută să reducă subvenția sa acordată (Stars and Stripes), iar modificările propuse sunt menite să reflecte tranziția publicului de la ediția pe hârtie la mediae mai marg accesibile”, scria WSJ citând un document al Pentagonului cu privire la buget.

Prezentarea, luni, de către Departamentul Apărării, a proiectului bugetului din 2021 nu menționează acest ziar, iar reprezentantul Pentagonului nu a precizat cuantumul subvenției vizate în această economisire.

Într-un mesaj postat pe Twitter, mediatorul Stars and Stripes a apărat independența cotidianului.

”Misiunea Stars and Stripes nu este de a comunica mesajul Departamentului (Apărării) sau a comandamentului militar, ci de a fi o publicație independentă (...) în serviciul forțelor armate, mai ales a forțelor desfășurate”, a subliniat el.

Cotidianul, care revendică un milion de vizuazlizări pe zi, are mai multe ediții imprimate pe hârtie în lume, și anume în Japonia, Coreea de Sud, Germania și Italia, țări în care Statele Unite dispun de importante baze militare.

Aproximativ 12.000 de exemplare sunt distribuite zilnic în baze, unde accesul la Internet este mai dificil, eventual interzis din motive de securitate.

Cotidianul este astfel imprimat în Irak și Iordania, pentru forțele americane implicate în lupta împotriva hrupării Statul Islamic (SI) în regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
stars and stripes
pentagon