TVR anunță că a câștigat litigiul inițiat de Societatea Națională de Radiocomunicații

TVR anunță că a câștigat litigiul inițiat de Societatea Națională de Radiocomunicații
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2018

Televiziunea Română a anunțat vineri că a obținut câștig de cauză în litigiul cu Societatea Națională de Radiocomunicații, care solicita obligarea SRTv la plata a peste 40 de milioane de lei pentru prestația efectuată în cea de-a doua parte a anului 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prin acțiunea inițiată în luna iunie a acestui an, SNR a solicitat instanței obligarea SRTv la plata sumei de 40.756.419,79 lei pentru prestația efectuată în cea de-a doua parte a anului 2017.

Pe 5 septembrie, Tribunalul București a respins cererea de ordonanță de plată formulată de Societatea Națională de Radiocomunicații, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Huawei a trișat pentru a obține rezultate mai bune în testele de performanță CITEȘTE ȘI Huawei a trișat pentru a obține rezultate mai bune în testele de performanță

SRTv și SNR au semnat, la începutul anului trecut, un contract de prestări servicii de preluare, transport și difuzare a programelor televiziunii publice, pe cale terestră, în format analog și/ sau digital, valabil până în data de 8 iulie 2018.

Cele două părți au încheiat și un act adițional cu o clauză conform căreia, în cazul în care, prin efortul celor două entități, Ministerul Finanțelor Publice ar fi alocat fonduri la rectificarea bugetară, valoarea contractului s-ar fi majorat astfel încât să acopere și prestațiile estimate pentru intervalul august-decembrie 2017. Întrucât, la rectificarea bugetară aceste fonduri nu au fost obținute, valoarea contractului a rămas nemajorată.

Astfel, TVR a avut de achitat, pentru 2017, obligațiile financiare convenite exclusiv prin contractul încheiat inițial între părți, fapt confirmat prin hotărârea instanței din data de 5 septembrie 2018.

Decizia instanței nu este definitivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tvr
snr