Medicul de origine română Sergiu Pașca, profesor la Stanford, desemnat cercetătorul anului 2021

Medicul de origine română Sergiu Pașca, profesor la Stanford, desemnat cercetătorul anului 2021

Sergiu Pașca

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Medicul de origine română Sergiu Pașca, profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie și Științe Comportamentale de la Universitatea Stanford, a fost desemnat cercetătorul anului 2021 de Societatea internațională de cercetare în domeniul schizofreniei (SIRS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Acest premiu (Award in Basic Science) este acordat unui membru SIRS care a adus o contribuție remarcabilă la cercetarea schizofreniei, și anul acesta îi revine lui Sergiu Pașca, a declarat președinta SIRS Dame Til Wykes, citată de site-ul organizației la 13 martie, scrie Agerpres.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Pașca a dezvoltat unele dintre primele modele de boală prin derivarea neuronilor din celulele pielii prelevate de la pacienții cu tulburări de neurodezvoltare genetică. Laboratorul său a aplicat aceste modele pentru a obține informații noi despre fiziologia umană, evoluția și mecanismele bolii și a sprijinit cercetătorii din întreaga lume în învățarea și implementarea acestor tehnici, explică SIRS pe site-ul său.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Pentru activitatea lui, Sergiu Pașca a primit mai multe premii anii trecuți. El a studiat medicina în România, înainte de a se muta în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu pașca
cercetător
stanford