Ofertă pe piață: Peste 270 de vile din complexul dezvoltat de fostul finanțator al Unirii Urziceni, Dumitru Bucșaru, lângă București - scoase la vânzare

Ofertă pe piață: Peste 270 de vile din complexul dezvoltat de fostul finanțator al Unirii Urziceni, Dumitru Bucșaru, lângă București - scoase la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2018

Mai multe active ale firmei Green City Construct, prin care fostul finanțator al echipei de fotbal Unirea Urziceni, Dumitru Bucșaru, a dezvoltat complexul Green City din comuna 1 Decembrie de lângă București, au fost scoase la vânzare, prețul de pornire fiind fixat la aproape 8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Activele ofertate includ 272 de case în suprafață utilă de circa 118 metri pătrați și terenurile aferente acestora, având suprafețe cuprinse între 162 metri pătrați și 277 metri pătrați, 90% dintre acestea având 187 metri pătrați, o stație de tratare a apei, o stație de epurare a apei, rețea electrică de iluminat public și rețea de apă și canal, începând de la prețul de 7,828 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Garanția de participare la procesul de vânzare directă este ce cel puțin 10% din prețul de pornire, iar pasul de supralicitare este de 100.000 de euro.

Tranzacție pe piața farma: Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară, a cumpărat prima clinică privată de chirurgie estetică din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața farma: Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară, a cumpărat prima clinică privată de chirurgie estetică din România

Green City este dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, pe un domeniu care a aparținut familiei regale. Proiectul Green City este format din 650 de vile și a fost dezvoltat de Dumitru Bucșaru prin intermediul mai multor firme, toate aflate în insolvență sau faliment. Trei dintre acestea, respectiv Valahorum, Clean Optim Serv și Green City, sunt în portofoliul Euro Insol.

Bucșaru a fost reținut în 2015 cu acuzația de bancrută frauduloasă, respectiv pentru contractarea unui credit de 30 de milioane de euro de la CEC Bank pentru construirea complexului, iar după ce a intrat în insolvență ar fi înstrăinat activele, prezentând evidențe contabile nereale. 

În urmă cu doi ani, CEC a încercat să vândă peste 200 de vile și terenul aferent acestora, individual sau în bloc, în ultimul caz prețul fiind stabilit la 20 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
green city
bucsaru
insolventa