A crescut numărul locuințelor finalizate în trimestrul al treilea

A crescut numărul locuințelor finalizate în trimestrul al treilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2018

Numărul locuințelor finalizate în România, în trimestrul al treilea, a crescut cu 1.048 față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 17.363, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru din acest an, numărul de locuințe terminate în România a scăzut, față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,85%, la 12.742, scrie News.ro.

Pe medii de rezidență, în trimestrul al treilea, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban (62,4%).

GRAFIC-ANALIZĂ Topul județelor în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în acest an. Timiș - cel mai scump lot. Antreprenori puternici cumpără teren CITEȘTE ȘI GRAFIC-ANALIZĂ Topul județelor în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în acest an. Timiș - cel mai scump lot. Antreprenori puternici cumpără teren

”Repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, în trimestrul III 2018, față de trimestrul III 2017, numărul locuințelor terminate a crescut atât din fondurile private cât și din fondurile publice cu 882 de locuințe, respectiv cu 166 locuințe”, se arată în comunicat.

Distribuția în profil regional evidențiază o creștere a numărului locuințelor terminate, înregistrată în următoarele regiuni de dezvoltare: București–Ilfov (+606 locuințe), Centru (+441), Sud–Vest Oltenia (+409), Nord–Est (+207) și Sud–Muntenia (+98).

Scăderi au avut loc în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud–Est (-406 locuințe), Nord–Vest (-275) și Vest (-32 ).

În perioada ianuarie-septembrie au fost terminate 40.378 locuințe, în creștere cu 1.006 locuințe față de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuințe, în creștere cu 1.095 locuințe față de anul anterior,

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
ins
constructii