Guvernul apelează la Fondul de rezervă pentru a definitiva modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș

Guvernul apelează la Fondul de rezervă pentru a definitiva modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 dec 2018

Guvernul alocă 14,68 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Maramureș, din Baia Mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția este supervizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației. În 2017, condițiile de certificare a aerodromurilor din România au fost modificate în concordanță cu legislația europeană, motiv pentru care a apărut nevoia realizării unor lucrări de modernizare a Aeroportului din Maramureș.

Mai exact, cu acești bani, va fi refăcută platforma de călători și cea de deservire a aeronavelor, fondurile urmând să fie direcționate și către instalația de balizaj, uzina electrică, relocare senzori Romawos și relocare sisteme radionavigație.

FOTO Vila Aurel Mincu, în stil neoromânesc cu influențe bizantine, scoasă la licitație de la 3,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Vila Aurel Mincu, în stil neoromânesc cu influențe bizantine, scoasă la licitație de la 3,4 milioane de euro

Fără aceste lucrări, aeroportul nu mai poate obține certificatul de operare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea reluării activității de zbor pe aeroport.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi
infrastructura
aeroport
maramures