Afacerile Re/Max România, în creștere. Cea mai mare tranzacție intermediată - 2,8 milioane de euro

Afacerile Re/Max România, în creștere. Cea mai mare tranzacție intermediată - 2,8 milioane de euro

Foto: Ken Wolter | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Rețeaua de francize imobiliare Re/Max România, parte a liderului mondial în real-estate, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de 4,55 milioane de euro, în creștere cu peste 50% față de anul precedent, depășind estimările realizate la începutul lui 2019. Pentru anul curent, compania vizează o creștere de aproximativ 35% la nivelul comisioanelor înregistrate, până la 6,1 milioane de euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În 2019, birourile Re/Max România au înregistrat o evoluție de peste 40% a numărului de tranzacții imobiliare, comparativ cu anul precedent, cu o valoare totală de peste 150 milioane de euro. Dintre acestea, 64% au fost reprezentate de vânzări, iar 36% de închirieri. Rețeaua locală Re/Max a încheiat anul 2019 cu peste 50 de birouri francizate și peste 450 de membri. 

Închirierile de birouri în București au urcat. Livrările record și creșterea pieței pentru corporatiști. Serie de tranzacții World Class CITEȘTE ȘI Închirierile de birouri în București au urcat. Livrările record și creșterea pieței pentru corporatiști. Serie de tranzacții World Class

„Afacerile Re/Max au continuat să crească și anul trecut în acord cu strategia noastră de expansiune, iar pentru anul în curs suntem la fel de optimiști. Mizând în continuare pe dezvoltarea rețelei în parametrii stabiliți, precum și pe tendințele pozitive ale pieței, estimăm o creștere de circa 35% a cifrei de afaceri până la finele anului”, spune Răzvan Cuc, Președintele Re/Max România.

La fel ca anii anteriori, cele mai numeroase intermedieri au fost pe segmentul rezidențial. În 2019, aproximativ 84% dintre tranzacții s-au înregistrat în această categorie, 8% în segmentul office & comercial, 4% terenuri, iar circa 4% au fost pe industrial, hoteluri sau proprietăți speciale.

În topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de birourile Re/Max se situează București, care au surclasat anul trecut, după o perioadă de trei ani, birourile din Cluj-Napoca. De altfel, Clujul nu se regăsește nici în top 3 anul trecut, clasamentul fiind completat de Sibiu și Brașov. 

Totodată, în Capitală a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară din cadrul Re/Max în 2019, respectiv vânzarea unui teren de 2,8 milioane de euro, urmată de vânzarea unui teren în Brașov, care s-a ridicat la o valoare de aproape 2,3 milioane de euro. Pe locul al treilea se clasează cea mai scumpă intermediere rezidențială, o vilă de peste 1,32 milioane de euro din București.

FOTO Două conace din județul Giurgiu, considerate monumente de arhitectură, au fost scose la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Două conace din județul Giurgiu, considerate monumente de arhitectură, au fost scose la vânzare

Pentru anul curent, Re/Max România vizează atingerea unei cifre de afaceri de peste 6,1 milioane de euro din comisioanele realizate. Totodată, compania are în plan și o creștere a numărului de birouri, respectiv peste 60 de unități până la finele anului, precum și a numărului de agenți, până la 660 de membri. 

În România, Re/Max este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, 50 de francize și peste 450 de membri. Planul de extindere la nivel național al Re/Max România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

Compania, înființată în 1973 în Denver, are astăzi circa 125.000 de agenți afiliați, în 8.000 de birouri, aflate în 110 țări. În Europa, Re/Max este prezent în 38 de țări, cu peste 2.000 birouri și 24.000 de agenți, continuând să se extindă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
imobiliare