Ministerul Dezvoltării oprește de la plată 53 milioane lei, reprezentând facturi pentru PNDL - lucrări neefectuate, deficiențe de calitate, lipsa autorizațiilor și a unor echipamente

Ministerul Dezvoltării oprește de la plată 53 milioane lei, reprezentând facturi pentru PNDL  -  lucrări neefectuate, deficiențe de calitate, lipsa autorizațiilor și a unor echipamente

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 ian 2020

În urma controalelor vizând 1.554 de solicitări de decontare a 900 milioane lei, pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 1 și 2, vor fi oprite plăți de peste 53 milioane lei, potrivit unei informări prezentate în ședința de guvern de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul de resort a dispus controale, în perioada 07.01-18.01.2020, la unele obiective de investiții finanțate prin Programul național de dezvoltare locală (PNDL) pentru care beneficiarii au transmis solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat în perioada 22.11.2019- 31.12.2019.

Acțiunea de control a vizat 1.554 de solicitări pentru care urmau să fie plătite 900 milioane lei.

Corpul de control al Ministerului Dezvoltării a verificat 139 de solicitări venite de la unități administrativ teritoriale din 8 județe pentru care urmau să fie plătiți 320 milioane lei.

În urma acestor controale, au fost găsite 19 solicitări neconforme, în valoare de peste 10 milioane lei, care urmează să fie oprite în plată.

Închirierile de birouri în București au urcat. Livrările record și creșterea pieței pentru corporatiști. Serie de tranzacții World Class CITEȘTE ȘI Închirierile de birouri în București au urcat. Livrările record și creșterea pieței pentru corporatiști. Serie de tranzacții World Class

În aceeași perioadă au fost verificate de inspectorii din Inspectoratul de Stat din Construcții din întreaga țară 1.497 de solicitări de plată.

Pentru PNDL 1, din 215 solicitări verificate, 6 au fost găsite neconforme pentru o sumă de peste 2,16 milioane lei, iar 6 au fost retrase în mod voluntar de beneficiari, pentru suma totală de 2,43 milioane lei.

Pentru PNDL 2, din 1.282 solicitări verificate, 43 au fost găsite neconforme, pentru o sumă totală de peste 27,5 milioane lei, iar 18 au fost retrase în mod voluntar de beneficiari, pentru suma totală de  peste 10 milioane lei.

În urma operațiunilor de control vor fi oprite plăți de peste 53 milioane lei.

Majoritatea neconformităților privesc solicitări pentru lucrări neefectuate, deficiențe privind calitatea lucrărilor, lipsa autorizațiilor și lipsa unor echipamente.

Acțiunea este în curs de desfășurare și la finalul lunii se va redacta un raport final, informațiile din raportul final vor fi puse si la dispoziția instituțiilor cu atribuțiuni de cercetare si combatere a infracționalității, a informat ministrul.

România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană

Ministrul Dezvoltării a arătat că în această săptămână vor începe plățile in ordine cronologică și vor fi onorate toate solicitările care îndeplinesc condițiile legale și pentru care nu au fost identificate neconformități.

”Vom plăti toate lucrările începute prin PNDL și nu vom închide niciun șantier. Singura condiție este ca lucrările să fie realizate în parametri calitativi și să nu fie constatate neconformități între acte și realitate”, a susținut Ștefan.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezvoltare
decont
facturi
plata
minister
ion stefan
controale