Anul trecut au fost construiți 128 de zgârie-nori, cei mai mulți din istorie. Majoritatea sunt în China

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 ian 2017

Anul trecut au fost construite, în întreaga lume, 128 de clădiri de peste 200 de metri înălțime, cele mai multe de până acum, potrivit raportului anual “Tall Building Year in Review”, realizat de Consiliul clădirilor înalte - o organizație americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Recordul anterior, stabilit în 2015, a fost de 114 de zgârgie nori.

Majoritatea  acestor clădiri, mai exact 107, au fost ridicate în Asia, dintre care 84 în China. Tot în China a fost ridicată și cea mai inaltă clădire construită anul trecut la nivel mondial, Guangzhou CTF Finance Center. Proiectată de Kohn Pedersen Fox, construcția înaltă de 530 metri a devenit a doua clădire după înălțime din China și a cincea la nivel mondial.

Guangzhou CTF Finance Center

Guangzhou CTF Finance Center

Statele Unite ocupă poziția a doua, după China, în topul celor mai multe clădiri de peste 200 de metri construite în 2016, cu 7 astfel de construcții, din care 4 în New York. Statele Unite sunt urmate în clasament de Coreea de Sud, cu 6 astfel de clădiri, și Indonezia,  cu 5.

În Europa au fost construite, anul trecut, doar 2 clădiri mai înalte de 200 de matri, cele mai puține din 2009, când nu a fost contruită niciuna. Una dintre cele două clădiri, Vostok Tower (Turnul de Est din complextul Turnul Federației), construită în Moscova, a devenit cea mai înaltă clădire din Europa.

Cu cele 128 de clădiri de peste 200 de metri construite anul trecut, numărul total al zgârie-norilor a urcat, la nivel mondial, la 1.168, fiind de peste patru ori mai mare decât în 2000, când existau doar 265 de astfel de clădiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cladiri
zgarie nori
new york
china
cladiri inalte
ctf finance center
consiliul clădirilor înalte
tall building year in review