Catedrala Notre Dame va fi restaurată în forma de dinainte de incendiul din 2019

Catedrala Notre Dame va fi restaurată în forma de dinainte de incendiul din 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2020

Președintele francez Emmanuel Macron a pus capăt speculațiilor potrivit cărora catedrala Notre Dame din Paris va fi reconstruită într-o manieră modernă, asigurând că ea va fi refăcută pe cât posibil conform structurii avute înainte de incendiul din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Catedrala a ars parțial în aprilie 2019. Incendiul a distrus acoperișul și spira emblematică proiectată de Eugène Viollet-le-Duc, scrie News.ro.

Palatul Elysée a transmis joi seară că Notre Dame va fi reconstruită „pe cât posibil conform ultimului stadiu” cu obiectivul de „a nu întârzia lucrările și nici de a complica lucrurile” printr-o restaurare în stil modern, relatează BBC.

Spania va închiria terenuri publice, fără redevențe, pentru construcția de locuințe sociale CITEȘTE ȘI Spania va închiria terenuri publice, fără redevențe, pentru construcția de locuințe sociale

Macron își dorește ca restaurarea să fie finalizată până în 2024, când Parisul va găzdui Olimpiada.

A mai fost adăugat că un concurs internațional de design pentru realizarea spirei ar cauza întârzieri inutile.

„Președintele are încredere în experți și a aprobat principalele schițe ale proiectului prezentat de arhitectul șef care prevede reconstruirea spirei identic”, a mai transmis palatul Elysée.

După incendiu, în decurs de două zile au fost strânse donații de aproximativ 900 de milioane de dolari pentru sprijinirea restaurării catedralei.

Prima spiră a catedralei a fost construită în secolul al 13-lea, însă din cauza deteriorării a fost înlăturată în secolul al 18-lea. A fost înlocuită de cea proiectată de arhitectul Eugène Viollet-le-Duc, construită la jumătatea secolului al 19-lea.

Inițial, președintele Macron a lăsat să se înțeleagă că ar fi în favoarea unei abordări moderne. Ideea ca spira să fie acum reconstruită în manieră alternativă a stârnit un val de critici, dar și de propuneri venite de la arhitecți din întreaga lume. Unii au propus chiar construirea unei piscine pe acoperiș sau a unui parc.

Arhitectul șef al cateralei, Philippe Villeneuve, a susținut ferm o restaurarea fidelă celei din secolul 19.

viewscnt
Afla mai multe despre
notre dame
emmanuel macron