Celebra fabrică de ciocolată Regina Maria este înlocuită de un ansamblu rezidențial cu 140 de apartamente premium

Celebra fabrică de ciocolată Regina Maria este înlocuită de un ansamblu rezidențial cu 140 de apartamente premium
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 apr 2021

Antreprenorii Daniel Șoldea și Constantin Piti au fost autorizați să construiască un ansamblu rezidențial cu circa 140 de apartamente premium pe un teren din cartierul Timpuri Noi al Bucureștiului, cumpărat de la grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter, într-o tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi investitori au plătit peste 2 milioane de euro pentru un teren de circa 3.400 de metri pătrați pe care se afla unul dintre depozitele distribuitorului de medicamente Pharmafarm, parte a Gedeon Richter. Un corp de clădire din această proprietate a fost ocupat anterior de o unitate a Întreprinderii Poligrafice Luceafărul și, în perioada interbelică, de celebra fabrică de ciocolată Regina Maria a industriașului Grigore Alexandrescu.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Firma lui Daniel Șoldea și a lui Constantin Piti a primit autorizația să construiască un ansamblu rezidențial compus din 3 corpuri alipite cu subsol, parter și o înălțime de 3 etaje, plus etajele 4, 5 și 6 retrase.

Proiectul, cu o suprafață desfășurată de circa 13.600 de metri pătrați, are planificate circa 140 de apartamente și circa 180 de locuri de parcare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Viitorul ansamblu rezidențial este amplasat la 150 de metri distanță de proiectul mixt Timpuri Noi Square, dezvoltat de Vastint, companie cu acționari comuni cu ai grupului suedez IKEA.

Zona Timpuri Noi și-a schimbat complet dinamica imobiliară după finalizarea primelor clădiri de birouri dezvoltate de Vastint în locul fostei fabrici Timpuri Noi. Pe aceeași stradă cu fostul depozit Gedeon Richter s-a format un parteneriat între RPF Development și o firmă a Cartel Alfa care va transforma clădirea unei foste tăbăcării într-un bloc cu locuințe în stil Art Deco. La mică distanță de cele două proiecte, One United Properties lucrează la definitivarea unui ansamblu rezidențial premium cu 108 apartamente, denumit Neo Timpuri Noi. În aceeași zonă, Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, pregătește construcția ansamblului Core Timpuri Noi, cu 226 de apartamente.

Cel mai recent proiect dezvoltat și vândut de Daniel Șoldea este ansamblul V22 Park Residence de pe Strada Virtuții, din Sectorul 6, care cuprinde două blocuri cu 202 apartamente.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în martie, cu un procent de 30% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 62.000 de contracte, fiind a opta lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul trimestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 21%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica ciocolata regina maria
daniel soldea
constantin piti