Cererea rusă pentru proprietăți în Dubai încetinește, dar cea chineză este în creștere

Cererea rusă pentru proprietăți în Dubai încetinește, dar cea chineză este în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

Boom-ul imobiliar din Dubai în anii care au urmat pandemiei de Covid-19 a fost unul dintre cele mai rapide din lume, alimentat de reforme favorabile investitorilor și de o creștere a cererii din partea expaților, în special din Rusia, ca urmare a începutului războiului din Ucraina, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unele dintre proiectele de lux din Dubai se adresează în mod special cumpărătorilor ruși, cu agenții imobiliare cu personal complet de vorbitori de limbă rusă, iar în anumite părți ale emiratului din Golf un vizitator va auzi mai mult rusă vorbită decât arabă sau engleză, scrie News.ro.

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Achiziții realizate doar de agricultori români. HARTA prețurilor CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Achiziții realizate doar de agricultori români. HARTA prețurilor

Dar acest val încetinește, spune președintele DAMAC, Hussain Sajwani.

Noua creștere a cererii vine din China.

”Rusia a încetinit. Dar alte țări vin puternic din urmă, în special chinezii care revin”, a declarat Sajwani pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, marți.

El a menționat și India și Europa.

”Dubai este, știți, înconjurat de peste 100 de țări cu tot felul de probleme și provocări. Și oamenii vor să migreze și să vină în Dubai, pentru a trăi sau pentru investiții”, a spus el.

În timp ce economia Chinei se confruntă cu provocări acasă, Dubaiul beneficiază de cei care pot cheltui în afara țării.

Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator din Dubai, a raportat anul trecut că investițiile chineze au reprezentat 7% din vânzările totale în primele șase luni ale anului 2023, aproximativ dublu față de anul precedent.

O criză imobiliară, încetinirea economiei interne și ridicarea restricțiilor de călătorie după ani de politici dure de blocare îi îndeamnă pe chinezii bogați să găsească adăposturi străine sigure pentru capitalul lor.

Randamentele închirierii rezidențiale din Dubai și legile fiscale relaxate, precum și refuzul Emiratelor Arabe Unite de a participa la campaniile de sancțiuni din Occident, îl fac un loc atractiv pentru asta, a spus Sajwani.

FOTO&DOCUMENT RA-APPS pregătește o nouă reședință oficială. Nu vrea să spună și pentru cine CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT RA-APPS pregătește o nouă reședință oficială. Nu vrea să spună și pentru cine

Dubai a reușit, de asemenea, să rămână stabil și să elimine nervozitatea inițială a pieței după începerea războiului Israel-Hamas pe 7 octombrie, a adăugat el, spunând că conflictul regional nu a afectat sectorul imobiliar al emiratului.

”Până acum, conducerea Emiratelor Arabe Unite a menținut o politică foarte bună, fiind… într-o anumită măsură, neutră, neimplicată în probleme, în războaie de acest tip. Și, din punct de vedere economic, pentru că suntem una dintre țările unice din regiune, pentru stil de viață, securitate, siguranță, stabilitate politică, legi foarte bune, reglementări, după cum știți, vizele de aur pe termen lung și toate astea. Deci oricum mulți oameni vin și locuiesc în Dubai.””, a spus el, referindu-se la o viză de expat pe 10 ani introdusă pentru prima dată în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
case