Compania de consultanță imobiliară CBRE și-a extins echipa de management cu un fost fondator al Element Industrial

Compania de consultanță imobiliară CBRE și-a extins echipa de management cu un fost fondator al Element Industrial

Muler Onofrei

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2021

Compania de consultanță imobiliară CBRE și-a extins echipa de management prin recrutarea lui Muler Onofrei, care va ocupa poziția de Business Development Director.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Muler Onofrei se va concentra pe sectorul de industrial, el lucrând anterior la investitori internaționali precum ProLogis și Panattoni și punând bazele dezvoltatorului local Element Industrial.

EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu

Stocul spațiilor industriale din România a depășit pragul de 5 milioane mp în 2020, ajungând la 5,1 milioane mp după ce anul trecut au fost livrați 574.000 mp, potrivit datelor CBRE, aproximativ jumătate stoc fiind deținut de trei proprietari, CTP, WDP și P3. Deși plaja investitorilor s-a diversificat în ultimii ani, inclusiv prin dezvoltarea unor jucători locali, precum Element Industrial, co-fondat de Muler Onofrei, Global Vision sau Transilvania Construcții, în prezent investitorii locali dețin doar 5% din totalul stocului existent.

România a avut  în ultimii cinci ani un ritm rapid de dezvoltare al pieței industriale, stocul dublându-se în această perioadă. Cu toate acestea, cu doar 260 mp de spații industriale per mia de locuitori,  țara noastră se situează sub media regională. Spre comparație, Polonia are o medie de  510 mp per mia de locuitori iar Cehia, 840 mp per mia de locuitori.

În următorii 5 ani, calculele CBRE indică o creștere a stocului de spații industriale cu peste 50%, până la 8 mil. mp, în acest moment, dezvoltatorii având aproape 400.000 mp de spații industriale în construcție.

CBRE, cu sediul central în Dallas, este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2019. Compania are peste 100.000 de angajați (fără a include afiliații) și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 530 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
cbre
real estate