CONFIRMARE Presa elenă - One United Properties caută oportunități de investiții pe piața imobiliară greacă. "Este opusul a ce s-a întâmplat anterior, când marile grupuri autohtone au investit în România. Acum, scena s-a schimbat."

CONFIRMARE Presa elenă - One United Properties caută oportunități de investiții pe piața imobiliară greacă. "Este opusul a ce s-a întâmplat anterior, când marile grupuri autohtone au investit în România. Acum, scena s-a schimbat."
scris 11 apr 2022

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, caută oportunități de investiții pe piața imobiliară greacă, anunță presa elenă confirmând astfel informațiile transmise anterior de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Nume cunoscute în domeniul imobiliar din Europa Centrală și de Est pun Grecia pe radar și caută în prezent oportunități pe piața imobiliară, opusul a ceea ce s-a întâmplat acum câțiva ani, când marile grupuri autohtone au investit în România și Balcanii din jur. Acum, scena s-a schimbat. One United Properties , al treilea ca mărime listat la Bursa de Valori București, include capitala grecească în zonele sale de interes, în contextul extinderii sale în continuare în străinătate, și anume pe piețele italiene și grecești.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

One United Properties , una dintre cele mai active companii de dezvoltare din România, își dorește să se extindă și în Grecia, la proiecte rezidențiale, proiecte de utilizare mixtă și spații de birouri în București cu caracteristici verzi", anunță presa elenă.

Luna trecută, Profit.ro a anunțat că One United Properties analizează diferite opțiuni pentru a intra pe piața imobiliară din Milano și Atena.

Investitorul se uită la două variante de extindere în afara României: una prin cumpărarea de terenuri și construcția de proiecte noi și a doua prin achiziția unei firme locale active pe zona de dezvoltare imobiliară, spun sursele Profit.ro. Piața milaneză este prima opțiune de extindere, iar Atena este deocamdată în analiză ca o variantă de viitor.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Primul pas spre intrarea pe piața din Italia a fost deja făcut, prin înființarea firmei One United Italia, care deocamdată nu are activitate, conform datelor Profit.ro.

Compania a anunțat oficial, încă din toamna anului trecut, că analizează extinderea în orașe în afara României, așteptând oportunitatea potrivită din punct de vedere al cererii. One United Properties se uită inclusiv spre alte orașe din țară, dar nu se grăbește cu extinderea, prioritatea fiind dezvoltarea proiectelor deja începute, expansiunea fiind însă luată în calcul.

EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național

Dezvoltatorul imobiliar a raportat o cifră de afaceri record de 675 milioane lei în 2021, o creștere cu 54,37% față de rezultatele anului 2020. Compania a vândut, în această perioadă, 699 de apartamente, 926 de locuri de parcare și 69 de spații comerciale. One United a obținut un profit net de 506,40 milioane lei, aproape triplu comparativ cu cel de 176,93 milioane lei din anul anterior.

One United Properties a vândut anul trecut 7 dintre cele mai scumpe locuințe tranzacționate pe piața din București, inclusiv cea mai scumpă proprietate vândută în 2021, potrivit unui clasament realizat de Profit.ro. Cele mai mari zece tranzacții realizate numai de One United Properties în 2021 au însumat 34,12 milioane de euro, potrivit datelor transmise Profit.ro de către reprezentanții companiei.

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties estimează venituri de 1,52 miliarde de lei și un profit net de 548,7 milioane de lei în 2022.

Războiul din Ucraina a prăbușit interesul pentru apartamente în România. Constructorii avertizează că pot apărea dificultăți de finanțare și anticipează scăderea tranzacțiilor și scumpiri abrupte CITEȘTE ȘI Războiul din Ucraina a prăbușit interesul pentru apartamente în România. Constructorii avertizează că pot apărea dificultăți de finanțare și anticipează scăderea tranzacțiilor și scumpiri abrupte

Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidențiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista. Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties