Dezvoltatorul Cosmopolis a vândut în cinci luni 258 de locuințe și ar putea ajunge la 600 pentru tot anul

Dezvoltatorul Cosmopolis a vândut în cinci luni 258 de locuințe și ar putea ajunge la 600 pentru tot anul
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 30 mai 2017

Cosmopolis Rezidențial, dezvoltat de Opus Land Residential Development, a vândut 258 de unități în primele cinci luni ale anului, în creștere cu apăroximativ 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul 2017 se așteaptă la vânzări de aproximativ 600 de apartamente și vile, peste ținta de 540. Cererea puternică a determinat dezvoltatorul să înceapă mai devreme construcția a două blocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am ajuns la peste 5.000 de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii de vârste mici, dar și tineri. Vânzările de locuințe sunt cu peste 10% față de ce am anticipat. Anul acesta vom construi încă 40.000 de mp de suprafață rezidențială. Următoarea investiție din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, instructori și personal dedicați antrenamentelor individuale dar și de grup. Sala va avea o suprafață totală de aproximativ 2.200 mp și va avea și o piscină interioară.”, a mai declarat Ahmet Buyukhanli.
Ținta inițială de vânzări pentru anul în curs, anunțată la începutul anului, a fost de 540 de unități.

„Probabil va fi undeva mai sus, cam 600 pentru tot anul. În jur de 40% dintre cele circa 600 (vândute în avcest an, n.r.) vor fi finalizate anul următor”, a declarat Gabriel Voicu, director new-homes division la Coldwell Banker, managerul și agentul exclusiv Cosmopolis.

Anul trecut dezvoltatorul Cosmopolis a vîndut 470 de unități cu o valoare totală de 30 de milioane de euro, o creștere în vânzări de 10% raportat la anul 2015.

Opus Land Residential Development are în construcție în Cosmopolis cinci blocuri cu 7 etaje (6 etaje + 1 retras), întrucât cererea din partea clienților a fost mai bună pentru regim mai redus de înălțime. Cele cinci blocuri au în total cam 350 de locuințe. De asemenea, se află în construcție în jur de 100 de vile.

EXCLUSIV Propunerile de TVA zero la locuințe și publicitate sunt pregătite să fie eliminate. Va fi doar TVA de 5% la produse din agricultură CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Propunerile de TVA zero la locuințe și publicitate sunt pregătite să fie eliminate. Va fi doar TVA de 5% la produse din agricultură

Stocul actual de locuințe finalizate este de numai 17 unități, motivul fiind vânzarea încă din faza de construcție.

„Majoritatea tranzacțiilor sunt pentru locuințe în clădiri aflate încă în construcție la momentul respectiv. Cam 90% din tranzacții sunt la clădiri în construcție. Vânzările se intensifică odată cu apropierea finalizării”, a spus Gabriel Voicu.

Mall-ul din complex

Cosmopolis Plaza, primul strip mall construit în România în cadrul unui complex rezidențial, are o suprafață de 10.000 mp și a fost realizat în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Bugetul a fost alocat amenajării terenului și construcției, dotării spațiului cu echipamentele și utilitățile necesare, proces care a durat un an.

Strip mall-ul a fost gândit ca o facilitate pentru locuitorii complexului rezidențial și este destinat cumpărăturilor și petrecerii timpului liber. Centrul comercial găzduiește peste 40 de magazine dintre care două restaurante, trei cafenele, o farmacie, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumusețare, o cofetărie, o brutărie, o măcelărie, un magazin de produse bio și unul de amenajări interioare.

Printre cele mai cunoscute nume prezente în centrul comercial sunt Ocean Fish, cafeneaua Kaffein, restaurantul TYN by Zaitoone, Inmedio și petshop-ul VET Life. Suprafața totală închiriabilă a centrului comercial este de 4.100 mp.

Pe parcursul anului 2017 urmează ca alte magazine să fie deschise în cadrul strip mall-ului. În luna mai, gradul de ocupare a spațiilor comerciale era în proporție de 95%.

Cosmopolis este amplasat în partea de nord-est a Bucureștiului. Început în anul 2007, proiectul imobiliar s-a dezvoltat treptat ajungând în present la peste 5.000 de locuitori. În momentul de față, Cosmopolis se întinde pe o suprafață de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile în cadrul complexului rezidențial Cosmopolis se ridică la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi, precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
opus residential
cosmopolis rezidential