Erbașu: Orice construcție în România este în plină efervescență, dar vor fi probleme cu lipsa forței de muncă

Erbașu: Orice construcție în România este în plină efervescență, dar vor fi probleme cu lipsa forței de muncă
scris 25 mai 2021

Infrastructura din domeniul construcțiilor cunoaște o dezvoltare destul de amplă în România, însă vom avea destul de multe probleme, în primul rând din cauza lipsei forței de muncă, este de părere Cristian Erbașu, președintele Clusterului TEC și liderul Federației Patronatelor Societăților din Construcții.

Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development și SVN Romania, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie  transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI

"În construcții, necesarul automatizării, robotizării, inovării este din ce în ce mai mare. Foarte multe proiecte se doresc a fi dezvoltate în sistemul Green Deal, într-o colaborare cât mai strânsă cu celelalte domenii, astfel încât targetul este protejarea naturii, de a conserva pe cât posibil resursele naturale și, totodată, acela de a deranja cât mai puțin mediul ambiental. Acest fenomen al automatizării, robotizării și digitalizării în construcții va aduce un confort mult sporit umanității și nu numai. În România avem de-a face cu o dezvoltare destul de amplă a infrastructurii a tuturor componentelor ce țin de construcții, fie că vorbim de autostrăzi, drumuri, fie că vorbim de clădiri, monumente, reabilitarea clădirilor. Orice fel de construcție în România este în plină efervescență. Vom avea destul de multe probleme, în primul și în primul rând, din cauza lipsei forței de muncă. Există, însă, o soluție destul de bună prin aplicarea de proiecte de modernizare a domeniului, astfel încât necesarul unei forțe de muncă excesive și necalificate să fie înlocuit de o forță de muncă mai redusă, însă mult mai bine calificată", a susținut Erbașu într-o conferință de specialitate.

Gran Via Real Estate a vândut ultimele apartamente din proiectul de pe fosta platformă Frigocom CITEȘTE ȘI Gran Via Real Estate a vândut ultimele apartamente din proiectul de pe fosta platformă Frigocom

Acesta a adăugat că ar putea fi vorba despre "mii, poate zeci de mii de specialiști capabili să introducă acele concepte de automatizare, digitalizare și robotizare în domeniul construcțiilor", scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian erbașu
constructii