Eurostat: Scumpire pentru locuințele din România, peste media UE

Eurostat: Scumpire pentru locuințele din România, peste media UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 ian 2018

Locuințele scoase la vânzare în România s-au scumpit în al treilea trimestru al anului trecut cu 6,2% raportat la perioada similară din 2016, peste avansul de 4,6% consemnat la nivelul Uniunii Europene, potrivit unui raport Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul locuințelor noi a crescut cu 1,7% în trimestrul al treilea din 2017, comparativ cu un avans anual de 2,4% la nivelul precedentelor trei luni. În ceea ce privește locuințele existente, acestea s-au scumpit cu 7,3% în perioada iulie-septembrie, după o creștere de 8,1% în trimestrul al doilea.

Raportat la trimestrul precedent, prețul locuințelor (noi și existente) din România a scăzut însă cu 1,6% în trimestrul al treilea, cel mai mare declin din UE. Locuințele s-au mai ieftinit în Finlanda și Italia (-0,5% fiecare comparativ cu T2) și Cipru (-0,3%).

FOTO Complex de cazare specializat în team building-uri, scos la vânzare cu 2,6 milioane euro. Proprietar: Se ocupau părinții mei de complex, dar sunt în vârstă și nu mai vor CITEȘTE ȘI FOTO Complex de cazare specializat în team building-uri, scos la vânzare cu 2,6 milioane euro. Proprietar: Se ocupau părinții mei de complex, dar sunt în vârstă și nu mai vor

Potrivit unei analize Imobiliare.ro, locuințele din România sunt, în medie, cu 31,5% mai ieftine decât erau în urmă cu 10 ani, însă tendința este de creștere. Astfel, față de anul 2016, locuințele s-au scumpit cu circa 9,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
eurostat
preturi
scumpire