EXCLUSIV FOTO Andrei Ceaușescu își schimbă strategia

EXCLUSIV FOTO Andrei Ceaușescu își schimbă strategia

Proiectul din Moara Vlăsiei

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 27 apr 2022

Omul de afaceri Andrei Ceaușescu, dezvoltatorul a peste 1.000 de apartamente sub brandul Sun Park în Sectoarele 3 și 4 ale Capitalei, pregătește acum construcția a 3 ansambluri rezidențiale ce vor cuprinde, în total, peste 500 de case în localitățile Balotești, Moara Vlăsiei și Mogoșoaia, pe terenuri cumpărate de la Vista Bank, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Trecerea de la apartamente cu preț accesibil la case dedicate clasei medii superioare a fost determinată de pandemie, care a crescut interesul cumpărătorilor pentru spații de locuit mai mari, spune antreprenorul pentru Profit.ro. În plus, localitățile din jurul Bucureștiului permit dezvoltarea de proiect mari, spre deosebire de Capitală, unde anularea Planurilor Urbanistice Zonale coordonatoare de Sector a pus pe pauză o serie de investiții imobiliare de anvergură.

Ceaușescu se așteaptă să înceapă anul acesta lucrările la un prim proiect cu 84 de case, pe un teren de 6 hectare amplasat pe malul lacului Cociovaliștea din localitatea Căciulați (Moara Vlăsiei), lângă complexul turistic Laguna Verde și între autostrada A3 și DN1.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Proiectul aflat în autorizare prevede construcția a 82 de locuințe individuale cu parter și etaj și a două clădiri izolate cu spații comerciale, de agrement și after-school la parter și cu locuire la etaj. Fiecare lot de casă va fi de minimum 500 de metri pătrați.


Investitorul mai deține circa 11 hectare de teren în Balotești, lângă complexul de vile Good Residence Luna dinspre localitatea Dimieni. Aici are în curs de lotizare 200 de case ce vor fi realizate în două etape.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Ceaușescu spune că înainte de demararea acestui proiect așteaptă realizarea infrastructurii promise prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).


Un teren cu o mărime similară a cumpărat și în Mogoșoaia, spre Chitila, unde va fi realizat un proiect mixt cu case și apartamente în blocuri cu 3 etaje. În cazul acestui proiect, dezvoltatorul încă lucrează la definirea conceptului final.

În paralel cu autorizarea acestor cartiere de case, Ceaușescu continuă lucrările la ansamblurile rezidențiale pe care le-a început în București. Este vorba despre un bloc cu 300 de apartamente lângă complexul Auchan Titan și unul cu circa 60 de apartamente lângă complexul rezidențial Palladium, realizat de familia Negoiță, ambele fiind în zona în care se concentrează majoritatea investițiilor sale. În plus, mai lucrează la ansamblul Sun Royal View, amplasat pe o parte din fosta fabrică Vel Pitar din Berceni, și care va cuprinde 275 de apartamente.

Ceaușescu a mai acumulat terenuri și în planul doi al șoselei Fabrica de Glucoză din zona de afaceri Pipera, unde vrea să dezvolte câteva sute de apartamente premium. El a mai construit, alături de Dan Șoldea, ansamblul Olimp Sea View din stațiunea Olimp, care are 126 de apartamente.

Proiect de lege pentru protejarea investitorilor imobiliari de \ CITEȘTE ȘI Proiect de lege pentru protejarea investitorilor imobiliari de "ONG-iștii procesomani". Dezvoltatorii se simt șantajați

Printre cele mai noi ansambluri rezidențiale finalizate de Ceaușescu este Berceni Sun Park, cu 320 de apartamente, care face parte din aceeași categorie cu celelalte proiecte ale sale Titan Sun Park 1, 3, 4 și 7, din spatele fostei platforme Policolor, care cuprind un total de 19 blocuri cu 931 de apartamente.

Familia lui Andrei Ceaușescu este și proprietarul restaurantului cu specific italian Gallo Nero.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei ceausescu
sun park
vel pitar