EXCLUSIV Proprietarul Divertiland începe să construiască parcuri logistice

EXCLUSIV Proprietarul Divertiland începe să construiască parcuri logistice
scris 9 apr 2019

Omul de afaceri Alejandro Poulakis, proprietarul Divertiland Chiajna, cel mai mare parc de distracții din România la momentul construcției, în 2012, va începe să construiască de anul viitor patru parcuri logistice în apropierea Bucureștiului, investiția fiind estimată la 35 de milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La momentul construcției, în 2012, Divertiland era cel mai mare parc de distracții din țară, întinzându-se pe o suprafață de aproape 8 hectare. Investiția aparține unei familii de greci, Poulakis, stabilită în România până în anii '40 și emigrată ulterior în Venezuela. Familia a revenit în urmă în România în 2005 și a început să cumpere terenuri de la diverși proprietari din zona Chiajna. Investiția în întregul proiect Divertiland a fost de aproximativ 25 de milioane de euro.

După ce a intrat o vreme într-un con de umbră, Poulakis a decis, cum a anunțat recent Profit.ro, că vrea să construiască un hotel, iar acum anunță un nou proiect de amploare, în valoare de 35 de milioane de euro. Este vorba de trei parcuri logistice și un parc comercial. Construcția tuturor acestor parcuri va începe anul viitor și va dura cel mult doi ani, a declarat Alejandro Poulakis pentru Profit.ro.

Omul de afaceri spune că prețul terenurilor, care au fost achiziționate în 2006, nu intră în suma totală a investiției. Banii vor fi asigurați în proporții egale din surse proprii și din credite bancare.

Cel mai mare dintre proiecte va fi un parc industrial la Jilava, care va avea 40.000 de metri pătrați de hale. La Ciorogârla va fi un alt parc industrial, cu 18.000 de metri pătrați de spații de hale, iar cel mai mic - 2.500 de metri pătrați, va fi construit la Afumați, în spatele complexului Doraly.

EXCLUSIV Proprietarul parcului de distracții Divertiland reapare și lansează o nouă investiție de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul parcului de distracții Divertiland reapare și lansează o nouă investiție de amploare

"La Chiajna vom construi un parc comercial, ceva între Doraly și complexul Dragonul Roșu, unde cei care vor închiria vor vinde en-gros", spune Poulakis. Acest proiect va avea o suprafață de 24.000 de metri pătrați.

"Toate patru sunt locații în puncte strategice. Când vor fi gata, cele patru proiecte vor cumula 150.000 de angajați, din calculele noastre. Avem deja clienți interesați să închirieze și lucrăm cu două mari companii de consultanță imobiliară - Colliers și Cushman  & Wakefileld. Acum suntem în faza de proiectare, după care, în luna iulie, vom anunța când va avea loc licitația pentru executanții proiectelor", a mai spus omul de afaceri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
divertiland
poulakis
investitii
parcuri logistice