Robertino Georgescu și Dan Drăgulin pregătesc peste 250 de apartamente pe terenul de lângă Parcul Carol, cumpărat de la familia secretarului Primăriei Sectorului 3 și proprietarii târgului Pucheni

Robertino Georgescu și Dan Drăgulin pregătesc peste 250 de apartamente pe terenul de lângă Parcul Carol, cumpărat de la familia secretarului Primăriei Sectorului 3 și proprietarii târgului Pucheni
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 oct 2020

Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, care au dezvoltat sub brandul Metropolitan peste 3.500 de apartamente, avansează cu avizarea unui proiect rezidențial cu peste 250 de apartamente pe care îl vor construi în locul fabricii Electroconstrucția Elco București de lângă Parcul Carol, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cei doi investitori imobiliari au plătit, în această vară, circa 3,8 milioane de euro pe terenul de 6.900 de metri pătrați, pe care încă funcționează sediul administrativ al fabricii Electroconstrucția, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Vânzător a fost firma Bucharest Business Development, acționarul majoritar al fabricii. Printre asociații acestei firme se regăsește Maria Mihăiță, rudă cu Marius Mihăiță - secretarul Primăriei Sectorului 3, și familia Arapalea, unul dintre proprietarii angroului de legume și fructe Pucheni din București.

Recent, Robertino Georgescu a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce propune construirea unui ansamblu rezidențial cu regim maxim de înălțime de 14 etaje și patru etaje subterane, proiect cu care a intrat, la sfârșitul lunii septembrie, în etapa a doua de consultare asupra propunerilor preliminare. Tot în această perioadă, Georgescu a primit un certificat de urbanism pentru desființarea celor 9 clădiri existente pe teren. 

Reprezentanții Metropolitan Developments nu au răspuns întrebărilor Profit.ro până la publicarea acestui articol.

Proprietatea Electroconstrucția se învecinează cu sediul companiei Electromontaj - cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, cu centrul București Sud al Enel Distribuție Muntenia și cu monumentul istoric Uzina Electrică Filaret.

Fosta zonă industrială, ce mărginește Parcul Carol pe latura estică, se transformă de câțiva ani în cartier rezidențial. Printre primele construite aici a fost Carol Park Residence, cu circa 160 de apartamente. În 2015, Iulian Robu și Constantin Căpățână, dezvoltatorii Militari Residence, au plătit circa 3,4 milioane de euro pe terenul de aproape 6.000 de metri pătrați al fostei fabrici Antrefrig pe care au construit ansamblul Carol City Park, cu peste 300 de apartamente.

EXCLUSIV Retailerul de modă LPP, cel mai mare din Polonia, și-a dublat capacitatea de depozitare din România, pe fondul COVID-19, printr-un contract cu belgienii de la WDP CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Retailerul de modă LPP, cel mai mare din Polonia, și-a dublat capacitatea de depozitare din România, pe fondul COVID-19, printr-un contract cu belgienii de la WDP

Lipit de imobilul Electroconstrucția (cu galben pe harta alăturată), un grup de oameni de afaceri turci au la vânzare, la un preț de 3,9 milioane de euro, terenul de 4.634 de metri pătrați pe care a funcționat Autobaza ITB Șerban Vodă. Pe acest lot se promovează un PUZ pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu circa 160 de apartamente.

Încă din 2017, irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului comercial Sir din București, deține un teren, în suprafață de aproximativ 8.800 de metri pătrați, amplasat între ansamblul Carol Park Residence și sediul Distrigaz Sud Rețele. Pe acest teren a funcționat în trecut Întreprinderea Energo-Reparații și a fost scos la vânzare cu un preț de 5,6 milioane euro, potrivit informațiilor Profit.ro. Investitorul irakian intenționează să construiască aici un ansamblu rezidențial cu peste 200 de apartamente.



Foști colegi de liceu, Georgescu și Drăgulin fac parte din avangarda de investitori care au mizat pe zona de sud a Bucureștiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă tocmai în perioada de criză. Cei doi au construit în zonele Popești-Leordeni și Berceni, dar nu numai, peste 3.500 de apartamente croite după plafoanele programului „Prima Casă“. Valoarea totală de piață a proiectelor imobiliare dezvoltate sub cupola Metropolitan se ridică la 170 milioane euro, potrivit datelor prezentate de investitor.

Ei au început, recent, săpăturile la primul lor proiect rezidențial exclusivist, în cartierul bucureștean Aviației, pe un teren cumpărat anul trecut de la milionarul Virgil Călina cu peste 10 milioane de euro.

Dezvoltatorul mai are în lucru un ansamblu rezidențial cu 200 de apartamente pe Șoseaua Viilor, lângă fosta fabrică Pepsi (înlocuită și ea cu un proiect de locuințe), altul în apropierea stației de metrou Mihai Bravu, cu 81 de apartamente, pe un teren cumpărat de la fosta Petromservice, și mai lucrează la un proiect cu locuințe în Berceni.

FOTO Familia Hamdan pregătește peste 350 de apartamente în locul Institutului de Studii Geotehnice și Geofizice Geotec CITEȘTE ȘI FOTO Familia Hamdan pregătește peste 350 de apartamente în locul Institutului de Studii Geotehnice și Geofizice Geotec

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească, în luna septembrie, cu 2,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 48.000 de tranzacții, după ce luna anterioră a reintrat pe creștere, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
robertino georgescu
dan dragulin
metropolitan developments
marius mihaita