EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia

EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia
scris 3 sep 2020

Antreprenorii Savaș Günata și Huseyin Karali, care împart compania Synergy Construct, au început dezvoltarea unui parc de retail în Voluntari, lângă Autostrada A3, și pregătesc un bloc de apartamente premium în Bucureștii Noi, alături de Levent Kirman, reprezentantul acționarilor care dețin Ankamall din Ankara, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Decizia de a da startul primelor sale dezvoltări imobiliare din România apare după ce anul trecut, Synergy Construct a raportat cel mai bun an al său din ultimul deceniu, cu o cifră de afaceri triplă față de 2018, adică peste 157 milioane de lei, și cel mai mare profit net de la înființare, în 2001, respectiv 17,3 milioane de lei, potrivit termene.ro.

Recent, Synergy Construct a început dezvoltarea unui parc de retail de 5.700 de metri pătrați chiar lângă Autostrada A3 și magazinul Lidl deschis în mai anul acesta, într-o zonă în care s-au realizat mai multe ansambluri rezidențiale. Proiectul, format din două corpuri de clădiri aflate în stadiul de autorizare, va fi livrat în toamna anului viitor.

„Zona de galerii comerciale va funcționa, chiar și în contextul actual, de aceea am continuat cu planurile făcute în urmă cu aproximativ doi ani. Terenul, de circa 20.000 de metri pătrați, a fost cumpărat la sfârșitul anului trecut, dar planurile erau mai vechi. Este primul nostru proiect, un test și pentru noi. Analizăm și alte variante, dar, momentan, ne concentrăm pe acesta. Am luat în calcul influența pandemiei asupra cifrei de afaceri, asupra comportamentului consumatorului, dar și al chiriașilor. Le-am evaluat și fac parte din planul nostru de afaceri pentru acest proiect. Dincolo de faptul că piața încă nu este matură pentru genul acesta de proiecte și încă este spațiu, nu numai în București, ci și în țară, zona ne încurajează și mai mult să continuăm“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Suvac, chief business officer în cadrul Synergy Construct. Compania de consultanță imobiliară CBRE a fost desemnată agent exclusiv pentru închirierea parcului de retail.

Un alt proiect inițiat de Günata și Karali este un bloc de locuințe amplasat la 400 de metri de Petrom City în cartierul Bucureștii Noi. În acest proiect, aflat în curs de avizare, cei doi investitori sunt asociați, cu părți egale, cu Bulent Kirman și Levent Kirman, acesta din urmă fiind președintele și directorul general al Yeni Gimat, proprietarul Ankamall din Ankara - al doilea cel mai mare mall din Turcia, după Cevahir Mall din Istanbul.

Proiectul vizează construcția unui bloc cu 7 etaje și aproximativ 150 de apartamente, pe un teren în suprafață de 4.550 de metri pătrați, potrivit calculelor Profit.ro.

„Proiectul rezidențial este un business separat de Synergy Construct, dar este tot în grupul lor de firme. Există o experiență îndelungată pe sectorul rezidențial și de aceea s-a optat și pentru dezvoltări proprii. Este un proiect în autorizare și, cel mai probabil, anul viitor o să înceapă construcția“, explică Suvac.


Günata și Karali mai dețin un teren în centrul Iașiului, vizavi de Hotel Europa, unde există un plan pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial.

EXCLUSIV Nemții de la GLL ies la cumpărături după ce tocmai au încasat peste 100 milioane de euro pe cea mai scumpă proprietate a lor din România. Vizează birouri similare cu Victoria Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nemții de la GLL ies la cumpărături după ce tocmai au încasat peste 100 milioane de euro pe cea mai scumpă proprietate a lor din România. Vizează birouri similare cu Victoria Center

De asemenea, Huseyin Karali este acționar minoritar și în cadrul societății South Development Group, care are în plan dezvoltarea primului aeroport privat din România în sudul Bucureștiului și care anul trecut a semnat o înțelegere cu operatorul aeroportului din Abu Dhabi pentru asigurarea administrării și dezvoltării de aeroporturi pe piața românească. În această firmă sunt angrenați și alți investitori imobiliari precum Andrew Stear, fostul manager al dezvoltatorului imobiliar RED Management Capital, actualmente responsabil cu dezvoltarea aeroportului Constantin Brâncuși și al noului parc industrial din sudul Capitalei, și Radu Tănăsescu, acționar al companiei de consultanță imobiliară Coldwell Banker.

Compania Synergy Construct este antreprenor general al Enayati Medical City din Băneasa, unul dintre cele mai mari proiecte medicale private, investiție totală de 50 milioane de euro susținută de medicul Wargha Enayati și grupul Monza. Constructorul a mai fost implicată, de-a lungul timpului, în edificarea mai multor proiecte rezidențiale precum Belvedere Residences, GVI Town, Estic Park sau Rose Garden, clădiri de birouri precum America House, Nova Office Building sau HQ Victoriei, dar și centre comerciale precum Fashion House Outlet Center, Liberty Shopping Center sau Mega Mall. Compania a construit și fabrica de dulciuri ETI de la Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
synergy construct
savaș günata
huseyin karali
levent kirman