EXCLUSIV Un antreprenor argeșean, care a dezvoltat câteva sute de locuințe în Pitești, intră în București și vrea să se extindă

EXCLUSIV Un antreprenor argeșean, care a dezvoltat câteva sute de locuințe în Pitești, intră în București și vrea să se extindă

Proiectul Echo Tineretului este situat lângă turnurile Asmita Gardens

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 10 feb 2023

Antreprenorul argeșean Vasile Dănescu, care a dezvoltat câteva sute de case și apartamente în Pitești, a intrat pe piața rezidențială din București cu un prim bloc cu 110 apartamente, amplasat lângă turnurile Asmita Gardens, și caută terenuri pentru a se extinde în Capitală, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Până de curând, Dănescu s-a concentrat pe dezvoltarea de case și apartamente în special în zona limitrofă municipiului Pitești, în comuna Moșoaia. El are un portofoliu de câteva sute de locuințe dezvoltate până acum în județul Argeș și a decis să intre și pe piața din București.

EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume

Investitorul a cumpărat un teren de circa 2.100 de metri pătrați de la familia Marioarei Micșunescu, cunoscută pentru dezvoltarea a o serie de spații comerciale în sudul Bucureștiului. Marioara Micșunescu a mai încasat, anul trecut, circa 8 milioane de euro pe un teren de circa 11.000 de metri pătrați de pe malul Deltei Văcărești, între mall-ul Sun Plaza și complexul Asmita Gardens, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro.

Lotul cumpărat de Dănescu este amplasat pe strada Glădiței, nr. 15-17, între ansamblul Asmita Gardens și showroom-ul Merces-Benz Autoklass București Sud.

Pe acest teren, el a ridicat deja structura unui bloc cu 11 etaje, care poartă denumirea de Echo Tineretului și care va avea în componență 77 de apartamente cu 2 camere și 33 de apartamente cu 3 camere, plus un număr de 113 locuri de parcare, dintre care 54 supraterane în sistem Klaus, 18 supraterane exterioare și 42 subterane.

„Momentan, acesta este singurul proiect imobiliar al dezvoltatorului pe piața din București, însă cautăm terenuri pentru el, potrivite pentru noi investiții“, a declarat, pentru Profit.ro, Daniel Tudor, CEO al The Concept, agentul de vânzări al proiectului.

EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, pregătește demolarea fostei fabrici de încălțăminte Dâmbovița, fondată de industriașul Nicola Prodanof în 1910 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA, pregătește demolarea fostei fabrici de încălțăminte Dâmbovița, fondată de industriașul Nicola Prodanof în 1910

Prețul de vânzare al apartamentelor cu două camere începe de la 114.000 de euro, plus TVA, iar al celor cu 3 camere, de la 161.980 de euro, plus TVA.

Numărul tranzacțiilor imobiliare înregistrat la nivel național a crescut cu 0,2% în 2022, comparativ cu anul anterior, până la peste 700.000 de tranzacții, în ciuda scăderilor înregistrate pe parcursul a 8 luni din an, cu precădere în decembrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani, potrivit unei analize Profit.ro.

Concomitent, peste 27.000 de noi locuințe se aflau la începutul anului trecut în construcție în București și zonele limitrofe, potrivit datelor SVN Romania, acesta fiind cel mai mare număr din istoria recentă, 2022 putând să aducă astfel un nou record de livrări în cea mai mare piață rezidențială regională din țară. Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că în primele șase luni din 2022 au fost finalizate cu 14,7% mai multe locuințe în regiune față de perioada similară din 2021. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
vasile danescu
echo tineretului
marioara micsunescu