Fiscul scoate la licitație un imobil al familiei lui Dan Voiculescu, unde au funcționat mai multe firme din grupul Grivco. Preț de pornire sub evaluare

Fiscul scoate la licitație un imobil al familiei lui Dan Voiculescu, unde au funcționat mai multe firme din grupul Grivco. Preț de pornire sub evaluare
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 18 oct 2018

ANAF a scos la licitație un activ imobiliar al familiei omului de afaceri Dan Voiculescu, compus din teren de circa 3 hectare, plus clădiri cu destinație de birouri, laboratoare, depozite, magazii, garaj și ateliere, situat în strada Gârlei nr. 1D din sectorul 1 al Capitalei și confiscat în vederea acoperirii prejudiciului de peste 60 milioane euro stabilit de procurori și confirmat de instanță în dosarul ICA. În acest dosar, Voiculescu a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare, din care a executat mai puțin de 3, fiind eliberat condiționat anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul de pornire al licitației a fost stabilit la 64,07 milioane lei fără TVA, iar pasul de licitare va fi de 5% din acesta. Garanția de participare la licitație este de 10% din prețul de pornire, respectiv circa 6,4 milioane lei. ANAF va organiza o vizionare a activului pe 22 octombrie, între orele 10 și 15.

La adresa din strada Gârlei nr. 1D și-au avut în trecut sediul mai multe firme din grupul Grivco al familiei Voiculescu, printre care compania agricolă Grivco Agro, transformată ulterior în Agro Seed Muntenia. 

Primăria Capitalei desființează Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Cimitirelor CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei desființează Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Cimitirelor

Fiscul precizează că în cartea funciară a activului imobiliar se află înscris un litigiu prin care se solicită emiterea titlului de proprietate pentru un imobil din rezerva subcomisiei de fond funciar, în echivalent valoric cu imobilul solicitat. 

Imobilul s-a aflat în portofoliul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) din subordinea Ministerului Justiției, pentru a fi, în conformitate cu legislația în vigoare, preluat gratuit în proprietate de primării, instituții ale administrației centrale, alte instituții publice de interes național sau regii autonome sau pentru a fi dat în folosință gratuită academiilor sau ONG-urilor, însă neexistând solicitări în acest sens, ANAF l-a scos la licitație în cele din urmă.

Potrivit ANABI, imobilul a fost evaluat la valoarea de 76,25 milioane lei, superioară prețului de pornire al licitației.

ULTIMA ORĂ BNR a votat limitarea gradului de îndatorare la creditele acordate persoanelor fizice CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a votat limitarea gradului de îndatorare la creditele acordate persoanelor fizice

ANABI mai are în portofoliu, tot disponibilă pentru reutilizare, și clădirea cu 10 etaje a fostului sediu al trustului media Intact al familiei Voiculescu, confiscată de asemenea în dosarul ICA și care a fost evaluată la 48,85 milioane lei.

În vară, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la TVR că, până la sfârșitul acestui an, ANAF se va muta în clădire. "Sediul este acum al statului. Pe acest spațiu cu siguranță nu vom lua atât cât a spus DNA, 60 de milioane de euro. ANAF a făcut o evaluare de 11 milioane de euro în 2015. Este o diferență mare între ceea ce a spus DNA și evaluarea Fiscului”, a precizat Teodorovici. Anterior, își manifestaseră interesul pentru clădire atât Ministerul de Interne, cât și DNA.

Anul trecut, ANABI a primit un număr total de 17 cereri de reutilizare de imobile confiscate, dintre care doar 3 vizau bunuri individualizate. Din cele trei cereri, două au fost respinse, iar una admisă, respectiv cea prin care aceeași ANAF solicita un bloc din Ploiești confiscat de la Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul FNI, pentru a îl transforma în sediu secundar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan voiculescu
dosarul ica
familia voiculescu
grivco
intact media
sediul intact
sediul grivco
anaf
anabi
dna