FOTO Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii Macro Suin, extind puternic proiectul cu care au intrat pe piața rezidențială din București. Devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor

FOTO Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii Macro Suin, extind puternic proiectul cu care au intrat pe piața rezidențială din București. Devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor

Cătălin Ene, administratorul Macro Suin, alături de primul bloc din Macro Nord Residence

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 oct 2023

Oamenii de afaceri argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, pregătesc extinderea cu circa 300 de apartamente a Macro Nord Residence, primul lor bloc cu locuințe de pe piața bucureșteană, aflat încă în construcție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Macro SRL, împărțită de cei doi antreprenori, a început în 2021 construcția unui bloc cu 5 etaje și 54 de apartamente pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 38C, o investiție, calculată de Profit.ro, la circa 4,5 milioane de euro. La parterul blocului vor fi amenajate spații comerciale cu o suprafață de circa 300 de metri pătrați și se vor asigura 88 de locuri de parcare.

EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Partenerii lui Alin Niculae s-au asociat cu investitorul Cosmin Țîrvuloiu și lucrează la un proiect rezidențial major în locul angro-ului Apromatco, de lângă mall-ul Plaza România

Dezvoltatorul urmează să finalizeze acest bloc în cursul acestui trimestru. Prețurile de vânzare sunt cuprinse între 1.150 și 1.350 de euro/metru pătrat construit.

Blocul din cartierul bucureștean Străulești este realizat pe un teren cu o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați și se învecinează cu un alt ansamblu rezidențial, denumit Magnolia Urban Residence, cu 170 de apartamente, dezvoltat de importatorul pentru finisaje și amenajări Profilux, care face, tot aici, un complex cu 16 vile. Proiectul Macro este la 200 de metri distanță de complexul comercial cu Kaufland, Lidl, Pepco Străulești, de lângă Șoseaua de Centură a Bucureștiului.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth

Ene și Cîrstea au început, recent, promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu care prevede construirea, în continuarea blocului denumit Macro Nord Residence, a încă 5 blocuri cu 4 și 5 etaje și o suprafață desfășurată totală de 24.308 metri pătrați, echivalentul unui număr de 300 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.


Noua dezvoltare se va realiza pe un teren cu o suprafață de circa 16.000 de metri pătrați, iar costul investiției poate fi estimat la 15 milioane de euro, pe baza proiectelor similare realizate în zonă.


Compania a construit până acum mai multe clădiri rezidențiale, care însumează peste 250 de locuințe.

EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție

Cel mai mare proiect este Găvana Towers cu 162 de apartamente din Pitești. Investiția imobiliară pregătită în cartierul Străulești este cea mai mare de până acum a dezvoltatorului.


FOTO Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii Macro Suin, extind puternic proiectul cu care au intrat pe piața rezidențială din București. Devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor

Ultimele dezvoltări ale Macro au fost niște blocuri cu apartamente premium în zona centrală a Piteștiului. Compania mai deține spații comerciale și logistice în județul Argeș.

Principala afacere a lui Ene și Cîrstea este Macro Suin din Argeș, descendentă a Avicola Costești, care anul trecut a vândut produse din carne în valoare de 18,6 milioane euro, ceea ce i-a adus un profit de 1,2 milioane euro.

Complexul Macro Suin înglobează o fermă de porci, cu 12 hale în suprafață de 2.000 de metri pătrați fiecare, întinsă pe o suprafață de 6 hectare, cu o capacitate de populare de peste 1.800 de scroafe și o producție de peste 50.000 de capete anual; o fabrică de nutrețuri combinate care asigură hrana pentru cele peste 20.000 de capete ce populează simultan ferma (moara fabricii asigură o productivitate de 5 tone/oră). Din 2014, complexul are și un abator cu o capacitate de abatorizare de 60 de capete/oră.

EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România

Carnea ajunge în lanțurile Metro, Auchan, Carrefour și Cora, plus în fabrici de mezeluri precum Marisan, Radic Star sau Scandia Sibiu. Macro Suin are și un depozit de cereale cu o capacitate de 20.500 de tone.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Cornel și Dan Vulpe din București, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj și familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani.

EXCLUSIV Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
catalin ene
sorin mihai cirstea
macro suin