FOTO Avocatul Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu finalizează achiziția a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Petrom City, într-o tranzacție de aproximativ 13 milioane euro

FOTO Avocatul Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu finalizează achiziția a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Petrom City, într-o tranzacție de aproximativ 13 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Dezvoltatorul imobiliar Redport Capital, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, și grupul Mobexpert au finalizat procesul de achiziționare a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Străulești, lângă Petrom City, într-o tranzacție cu o valoare de aproximativ 13 milioane de euro anunțată anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe terenul achiziționat va fi dezvoltat ansamblul imobiliar Infinity Nord. Dezvoltarea este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfășura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030.

Apartamentele continuă să se scumpească. La ce prețuri au ajuns CITEȘTE ȘI Apartamentele continuă să se scumpească. La ce prețuri au ajuns

Suprafața de teren cumpărată este împărțită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City, cu deschidere la Bulevardul Petroliștilor, respectiv Șoseaua Străulești. Zona reprezintă unul dintre cele mai fierbinți puncte pe harta dezvoltării imobiliare din București.

FOTO Avocatul Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu finalizează achiziția a 44.000 de metri pătrați de teren în zona Petrom City, într-o tranzacție de aproximativ 13 milioane euro

Redport Capital se conturează astfel a fi principalul jucător din zonă, ținând cont de parcelele de teren achiziționate. Dezvoltatorul construiește The Level Apartments, a căror prime două faze sunt deja livrate, iar următoarele două faze sunt în curs de pregătire. Pentru cele trei loturi achiziționate, Redport Capital este în proces avansat de planificare pentru construirea unui proiect rezidențial de anvergură.

”Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacții cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziționat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străulești - care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureștiului. Vom iniția un amplu proces de reconversie și regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialiști din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaționale, cu peste 1.000 de locuințe, care va deveni  un reper pentru piața rezidențială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director și acționar majoritar al grupului Redport.

Cosmin Savu-Cristescu intenționază să se extindă puternic pe sectorul rezidențial, motiv pentru care a și pus bazele societății de investiții imobiliare Encore Capital Trust (ECT), alături de Andrei Sârbu, CEO al SVN România. În prima rundă de finanțare, ECT a atas circa 3,7 milioane de euro de la o serie de antreprenori printre care Dan Șucu (Mobexpert), Marius Hanganu (Tremend Software, achiziționat de Publicis), Iosif Szavuj (Ines Group), Cristian Becheanu (farmaciile Arta, achiziționate de Dr. Max), Silvana Berciu (BDG Import și Loft) și Ahmet Buyukhanli (Cosmopolis).

EXCLUSIV Immofinanz vinde fostul sediu IBM din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz vinde fostul sediu IBM din România

Cosmin Savu-Cristescu și Dan Șucu au deja afaceri imobiliare împreună. Ei au cumpărat de la OMV Petrom un teren de 4,4 hectare lângă Petrom City. Alăturat, Omar Akili, investitor în cadrul dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, și Bogdan Doicescu, acționar al constructorului Bog`Art, au cumpăra, tot de la OMV Petrom, niște terenuri de circa 3 hectare. Cei patru investitori au decis să lucreze împreună la un masterplan care conturează un nou cartier cu peste 2.000 de apartamente în următorii 10 ani.

Toate aceste proiecte sunt amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz. Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, pregătește și ea dezvoltarea unui ansamblu cu peste 270 de apartamente premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City.

Avocatul Cosmin Savu-Cristescu a intrat în afacerea Redport după ce dezvoltatorul construise și vânduse integral primul proiect sub brandul The Level, aflat acum în spatele The Level II. Dezvoltarea acestui proiect cu 45 de apartamente a fost asigurată de o echipă formată din omul de afaceri Alexandru Răbâncă, cel care a dezvoltat lanțul de magazine Yves Rocher din 2000 până în 2016, Bogdan Gubandru, directorul departamentului de investiții al companiei de consultanță imobiliară Crosspoint, cu Andrei Caprini, specializat în project management și construcții, și cu Roxana Cremene, specialistă în marketing.

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin savu-cristescu
dan sucu
redport capital