EXCLUSIV FOTO Companie având ca acționar pe mama lui Cristi Borcea pregătește sute de apartamente premium

EXCLUSIV FOTO Companie având ca acționar pe mama lui Cristi Borcea pregătește sute de apartamente premium
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 apr 2022

Compania de transport produse petroliere Transpeco, una dintre principalele afaceri ale familiei lui Cristian Borcea, fostul proprietar al clubului de fotbal Dinamo București, pregătește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial premium în locul autobazei sale de lângă Petrom City, București, o zonă care a atras deja investitori precum Dan Șucu, Raul Doicescu, Omar Akili și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc la rândul lor aici mii de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Transpeco deține un teren de circa 9.000 de metri pătrați pe strada Coralilor, nr. 20, aflat la circa 300 de metri distanță de Petrom City, pentru care a început să promoveze un Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii unui ansamblu rezidențial. Pe acest teren pot fi realizate peste 270 de apartamente premium, potrivit calculelor Profit.ro, bazate pe indicatorii urbanistici aprobați în zonă. Terenul este folosit ca autobază Transpeco.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

Compania Transpeco Logistics & Distribution este împărțită egal între Elena Borcea, mama lui Cristian Borcea, și Corneliu Gâdoiu, potrivit datelor furnizate de termene.ro. Trasportatorul de produse petroliere este a doua cea mai importată afacere a familiei Borcea, după Gaspeco L&D, cel mai mare vânzător de GPL din România.

Contractați de Profit.ro, reprezentanții Transpeco nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Proiectul transportatorului este amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, unde prețurile de vânzare a locuințelor noi sunt în jurul a 1.600 – 1.700 euro/metru pătrat. În zona Petrom City sunt în diverse etape de dezvoltare o serie de ansambluri rezidențiale cu un total de peste 4.000 de apartamente. Asocierea dintre constructorul Bog`Art și omul de afaceri de origine siriană Omar Akili, plus asocierea dintre Dan Șucu și dezvoltatorul imobiliar Redport, controlat de avocatul Cosmin Savu-Cristescu, lucrează la un proiect amplu care va acoperi peste 7 hectare în jurul Petrom City cu peste 2.000 de apartamente și spații comerciale. În pregătire mai este un ansamblu rezidențial cu circa 700 de apartamente al ungurilor de la Cordia, unul cu 570 de apartamente dezvoltat de antreprenorul Lucian Azoiței prin Forty Management, unul cu circa 500 de apartamente dezvoltat de compania cu capital turc Synergy Construct, și un altul, cu o mărime similară, dezvoltat de constructorul ungar Kesz.


Transpeco a fost preluată de Borcea și Gâdoiu în 2007 de la OMV Petrom. La momentul achiziției avea 700 de angajați, o flotă de circa 300 vehicule pentru transportul rutier cu lichide petroliere pentru 14 județe din România și transportul de gaz pentru toată țara, pentru Petrom.

Acum, compania are circa 300 de angajați și afaceri de 125 milioane de lei. Transportul de carburant, care reprezintă jumătate din afacerile companiei, se realizează cu 150 de autotractoare, 150 de semiremorci și 20 de autocisterne, care livrează anual 1,24 milioane de tone de combustibil. Compania mai transportă circa 114.000 de tone de GPL pe an, care contribuie cu circa 20% la constituirea cifrei de afaceri, și butelii, echivalentul a 33.000 de tone pe an, care fac tot aproximativ 20% din afacerile Transpeco, potrivit datelor comunicate de firmă. Combustibilul pentru domeniul aviației, de circa 106.000 de tone pe an, reprezintă 8% din cifra de afaceri, iar transportul de bitum, de circa 36.000 de tone pe an, restul de 2% din afacerile Transpeco.

Producătorul de ciocolată Kandia, cel mai mare din România, planifică extinderea CITEȘTE ȘI Producătorul de ciocolată Kandia, cel mai mare din România, planifică extinderea

Familia Borcea mai lucrează la un proiect rezidențial în zona de sud a Constanței printr-o firmă deținută în proporție de 50% de Patrick Borcea, fiul lui Cristian Borcea. De asemenea, în 2020, a intrat într-o tranzacție de vânzare a unor terenuri de pe malul lacului Tei, necesare grupului maghiar Cordia pentru realizarea unui drum de acces către un viitor complex rezidențial, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

În plus, familia Borcea, alături de impresarului Marcel Avram, celebru pentru organizarea concertului Michael Jackson în România, și partenerii acestuia așteaptă un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un ansamblu rezidențial cu 5 blocuri, a câte 14 etaje fiecare, ce vin în continuarea celui pregătit de Cordia și care întregesc fosta bază sportivă și de agrement Tei-Toboc, București, unde a avut sediu și postul de televiziune Tele 7 ABC.

De asemenea, Elena Borcea și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente în cadrul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“ din nordul Bucureștiului.

După nouă luni de detenție, Cristian Borcea a ieșit din închisoare în noiembrie 2019, după condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Aceasta este a doua oară când Cristi Borcea face închisoare. Prima dată a execuat patru ani și patru luni în dosarul transferurilor de jucători de fotbal.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristi borcea
transpeco
apartamente