FOTO Booking Holdings a deschis în România centrul regional de servicii, unde vor munci sute de angajați, anunțat de Profit.ro

FOTO Booking Holdings a deschis în România centrul regional de servicii, unde vor munci sute de angajați, anunțat de Profit.ro

Complexul de birouri U Cener din zona Parcului Tineretului SURSA FOTO: Bog`Art

scris 15 sep 2022

Booking Holdings, care include platforma de rezervări de spații de cazare online Booking.com, a deschis, în complexul de birouri U Center, dezvoltat de Forte Partners în zona Tineretului din București, primul Centru de Excelență al companiei atât din țară, cât și din lume, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

Centrul de Excelență al Booking Holdings este o investiție estimată la 100 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani.

Gigantul va amenaja aici un centru regional de servicii, pentru care vor lucra peste 500 de angajați, potrivit datelor transmise de asemenea anterior de sursele Profit.ro din piața imobiliară.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, Sorin Costreie, consilier de stat pentru Educație și Cercetare în Guvern, și Pamela Ward, Ministru Consilier și Ofițer Comercial Superior pentru Europa de Sud-Est în cadrul Ambasadei SUA la București, au participat la inaugurare.

În prezent, noul Centru de Excelență din București susține operațiunile de securitate cibernetică și monitorizarea fraudelor, infrastructura IT și analiza achizițiilor, urmând ca pe parcursul acestui an și în 2023 să fie adăugate noi capacități în alte domenii, inclusiv Data Governance, FinTech și marketing.

"Când căutam cel mai bun loc pentru a deschide primul nostru Centru de Excelență, am vrut un loc care să răspundă nevoilor organizației noastre dinamice și diverse, nu doar acum, ci și în viitor, pe măsură ce vom continua să evoluăm", a declarat Paulo Pisano, Chief Human Resources Officer în cadrul Booking Holdings Inc. “Bucureștiul oferă specialiști și tinere talente în aceste domenii, numeroși furnizori și parteneri cu expertiză, o infrastructură digitală de înaltă calitate, dar și perspective promițătoare de creștere economică și facilități de birouri ultramoderne. Toate acestea au contribuit la decizia noastră de a deschide aici Centrul de Excelență. Suntem nerăbdători să ne extindem prezența în acest oraș vibrant.”

La acest moment, Centrul de Excelență are o echipă de conducere completă și peste 150 de angajați în diverse posturi, care sprijină mai multe branduri, iar parteneriatul cu Infosys are ca scop creșterea numărului de angajați proprii ai Booking Holdings. Cu planuri de extindere până la sfârșitul anului și de creștere la 500 de angajați în următorii cinci ani, mai multe posturi vacante sunt disponibile, inclusiv în domenii precum Financial Technology, Cybersecurity & Fraud, Software Development, infrastructură IT, Shared Business Services.

În decembrie, Profit.ro a mai anunțat că Booking a lansat deja recrutările în România pentru centrul regional de servicii.

Booking a închiriat peste 4.000 de metri pătrați de spații de birouri în proiectul U•Center, pentru Centrul inaugural de Excelență din București. Centrul va fi un hub pentru forța de muncă specializată și înalt calificată, cele mai bune practici din industrie, dezvoltare de software și oportunități de colaborare pentru funcțiunile Cybersecurity, IT și Finanțe ale Booking Holdings și diverselor sale  branduri și divizii de business inclusiv Booking.com,, Priceline, Agoda, KAYAK, OpenTable și Rentalcars.com. 

Acesta este unul dintre cele mai mari contracte de închiriere de birouri încheiate în ultima perioadă în România, interval în care proprietarii de clădiri caută soluții pentru a convinge angajații chiriașilor să revină la birou.

Spre exemplu, cel mai mare contract de închiriere din 2021 a fost semnat de compania Wipro, care a preînchirat o suprafață de 11.000 de metri pătrați în clădirea de birouri Globalworth Square. Brokerii preconizează că volumul anual de închirieri de birouri va atinge 300.000 de metri pătrați.

Booking.com este un instrument de management hotelier folosit de către cei care dețin și/sau administrează unități de cazare pentru a le permite utilizatorilor efectuarea și gestionarea rezervărilor online. Lansată în 1996, platforma furnizează peste 28 de milioane de anunțuri, în 43 de limbi, având în acest an venituri estimate să depășească 9,2 miliarde dolari.

FOTO Booking Holdings a deschis în România centrul regional de servicii, unde vor munci sute de angajați, anunțat de Profit.ro

Odată cu semnarea acestei tranzacții, spațiile de birouri din prima fază a U•Center, în suprafață totală închiriabilă de peste 32.000 de metri pătrați, sunt închiriate în proporție de 100%. 

Complexul de birouri U Center al dezvoltatorului imobiliar Forte Partners este controlat de frații libanezi Johny și Jihad Jabra.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Booking.com a funcționat până acum într-un sediu cu o suprafață de circa 450 de metri pătrați la etajul 16 al clădirii de birouri Euro Tower din zona Tei a Capitalei, potrivit surselor Profit.ro. Compania Booking.com (Romania) SRL, prin care platforma își desfășoară operațiunile din România, avea un număr mediu de 20 de angajați și o cifră de afaceri de 9,1 milioane de lei, în 2019, anul ultimului bilanț public.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Proprietarul platformei de rezervări, Booking Holdings, listat pe Bursa de la New York, a fost puternic lovit de pandemie, motiv pentru care, în vara anului 2020, a anunțat că desființează mii de locuri de muncă la nivel global, ca reacție la „așteptările cu privire la viitorul călătoriilor“. Jurnaliștii Bloomberg au scris că circa un sfert dintre angajații Booking.com vor fi concediați, respectiv circa 4.000 de persoane.

Fondată în 1996 la Amsterdam, Booking.com s-a transformat dintr-un mic startup olandez în una dintre principalele companii de turism digital la nivel mondial. Platforma Booking.com este disponibilă în 43 de limbi și oferă peste 28 de milioane de unități de cazare raportate în total.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Proiectul de birouri U Center, cu o valoare de piață de 200 de milioane de euro, este construit pe un teren de circa 18.000 de metri pătrați, în locul fostului spital Scarlat Longhin. Forte Partners a finalizat dezvoltarea primei etape, cu o suprafață de 32.800 de metri pătrați, unde are chiriași Endava și emitentul de tichete de masă UP România, iar în acest an are programată livrarea etapei a doua, cu o suprafață similară.

Forte Partners a cumpărat și terenul alăturat al fabricii de ciorapi Adesgo pe care, inițial, voia să continue proiectul de birouri, însă a decis să facă, în schimb, un ansamblu rezidențial cu 500 de apartamente.

Istoricul Forte Partners

Fostul coordonator al activităților imobiliare locale ale grupului italian Cefin, fondatorul companiei de consultanță imobiliară Eurisko și fondatorul brandurilor Primola și Nova Brasilia au decis în 2014 să își pună proprietățile și expertiza la comun. Geo Mărgescu, Ionuț Dumitrescu și Johny Jabra au adunat, sub cupola Forte Partners, un portofoliu de proprietăți printre care se regăsesc clădiri de birouri și o serie de spații comerciale în centrul Bucureștiului, la care se adaugă terenuri.

În septembrie 2018, la câteva săptămâni de la vânzarea complexului de birouri The Bridge către frații Pavăl, într-o tranzacție record de circa 200 de milioane de euro, antreprenorul Ionuț Dumitrescu și partenerul său, Gabriel Marchievici, s-au retras din asociere și s-au alăturat companiei One United Properties, controlată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu.

EXCLUSIV Eurovet, unicul distribuitor al Royal Canin în România, se mută într-un depozit mai mare închiriat de la Logicor și închide centrele din Deva și Roman CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eurovet, unicul distribuitor al Royal Canin în România, se mută într-un depozit mai mare închiriat de la Logicor și închide centrele din Deva și Roman

Astfel, frații Johny și Jihad Jabra au rămas principalul asociat al Forte Partners, cu o participație de 60%, restul fiind împărțite între familia directorului de construcții Stephen Burke și cea a CEO-ului, Geo Mărgescu.

Sub această umbrelă, s-a dezvoltat, până în prezent, un portofoliu de proiecte în valoare de peste 250 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial, și sunt în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane de euro. Alte proiecte în valoare de 150 de milioane de euro sunt planificate pentru lansare în 2022.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park.

Libanezii și-a început afacerile în România comercializând cafeaua Nova Brasilia, brand vândut în 2001 americanilor de la Kraft. Banii au fost investiți în producția de ciocolată și biscuiți, care cuprindea brandurile Primola și Ulpio.

În 2012, familia austriacă Meinl a cumpărat de la frații Jabra brandul Primola, fabrica din Berceni rămânând în continuare în proprietatea acestora. În plus, ei au mai cumpărat în 2015 o parte din activele producătorului de lactate Lactaprod din Brăila, aflat în faliment.

În paralel cu afacerile din domeniul alimentar, investitorii au intrat și pe piața imobiliară, unde au dezvoltat clădirea de birouri Nova Building (6.800 metri pătrați) din zona Dimitrie Pompeiu. Imobilul a fost pus pe piață și închiriat de banca Italo-Romena în 2008, iar patru ani mai târziu vândut către bancă pentru circa 15 milioane de euro.

Frații Jabra mai dețin o serie de clădiri de birouri de dimensiuni mici și medii precum Beller Office Building (500 metri pătrați), din zona Dorobanți. Proprietățile lor au intrat în portofoliul Forte Partners.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
u center
forte partners