FOTO One United, cel mai mare dezvoltator de apartamente de lux din București, a început construcția unui nou bloc

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 ian 2019

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, alături de Octavian Avrămoiu, fost vicepreședinte al SIF Banat-Crișana, și Cătălin Scripcaru, fost director de țară al Strabag și Raiffeisen Evolution, a început construcția primului său ansamblu rezidențial de lux din București dezvoltat prin divizia Neo, prin care mai este construit  un proiect exclusivist și în Mamaia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

One United  domină nișa apartamentelor de lux. În ultimii doi ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Numai în 2017 a încasat din astfel de vânzări circa 50 de milioane de euro. În august 2018, fondatorii companiei au dezvoltat divizia Neo, din care 30% este deținută de Avrămoiu și Scripcaru, specializată pe dezvoltarea de blocuri cu până la opt etaje cu apartamente de lux, pe terenuri de 2.000 – 3.000 de metri pătrați. Anul trecut, divizia Neo a început construcția primului său complex la Mamaia, care urmează să atingă cota zero (la nivelul solului).

În București, dezvoltatorul a primit autorizația de construire și, în octombrie anul trecut, a început lucrările la un nou bloc, cu opt etaje și 108 apartamente, denumit Neo Timpuri Noi. Situat pe un teren intravilan de 3.835 metri pătrați din Sectorul 3 al Capitalei, imobilul va avea 65 apartamente cu două camere, 31 apartamente cu trei camere, 12 apartamente cu patru camere, spații comerciale și parcare subterană și exterioară supraetajată.

FOTO One United, cel mai mare dezvoltator de apartamente de lux din București, a început construcția unui nou bloc

Prin divizia Neo urmează să mai fie dezvoltat un bloc cu apartamente pe malul lacului Floreasca.

Top tranzacții: Cel mai scump complex de birouri vândut până acum, al doilea cel mai scump mall tranzacționat vreodată în București și două nume noi puternice pe piață CITEȘTE ȘI Top tranzacții: Cel mai scump complex de birouri vândut până acum, al doilea cel mai scump mall tranzacționat vreodată în București și două nume noi puternice pe piață

One United Properties este principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste din București. Compania are 376 de apartamente finalizate, 387 în construcție și 500 de unități, la care urmează să fie începute lucrările în următorii ani. Printre proiectele companiei se numără One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza și One Charles de Gaulle. Divizia de birouri a investitorului deține North Gate din Pipera și are în construcție One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

One United Properties și Auchan România dezvoltă și proiectul One Floreasca City la intersecția arterelor Mircea Eliade și Calea Floreasca din zona centrală a Bucureștiului, care necesită o investiție de 100 de milioane de euro. Dezvoltarea presupune restaurarea și modernizarea fostei hală Ford, care se va transforma într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri și trei blocuri cu apartamente. Proiectul se construiește pe un teren de 2,8 hectare.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
neo
catalin scripcaru
ovidiu avramoiu
victor capitanu
andrei diaconescu
neo timpuri noi