Norvegienii de la RomReal, de administrarea cărora se ocupă și fiica lui Mugur Isărescu, suspendă lichidarea afacerilor din România. Fiscul le impune plata unor impozite de 1,7 milioane euro

Norvegienii de la RomReal, de administrarea cărora se ocupă și fiica lui Mugur Isărescu, suspendă lichidarea afacerilor din România. Fiscul le impune plata unor impozite de 1,7 milioane euro
scris 7 ian 2019

Dezvoltatorul imobiliar cu capital norvegian RomReal, care înainte de criză a plasat zeci de milioane de euro în peste 120 de hectare de teren în România, a oprit restructurarea portofoliului de proprietăți de pe piața locală, după ce Fiscul i-a stabilit obligații suplimentare de plată în cuantum de 1,7 milioane de euro, indică date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma unui audit de rutină realizat la nivelul subsidiarei românești Westhouse Group, care a acoperit perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2016, ANAF a recatalogat creditele acordate de RomReal subsidiarei sale Westhouse Group drept aport la capital în loc de credite intra-grup. În urma acestei constatări, ANAF a stabilit obligații suplimentare de plată în cuantum de 1,7 milioane de euro, inclusiv penalități, ca impozit pe profit pentru perioada analizată.

Compania a atacat în instanță decizia ANAF și a obținut suspendarea deciziei. Pe acest fond, RomReal suspendă acum procesul de restructurare început în România, până la clarificarea situației.

DOCUMENT+FOTO Lidl mută ofensiv în \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT+FOTO Lidl mută ofensiv în "războiul" retail din Pantelimon și își construiește magazin pe un teren preluat de la fabrica Artemob a francezilor de la Parisot. Supermarket nou și pe Șoseaua Sălaj

Chiar și așa, portofoliul local de terenuri al companiei s-a diminuat în trimestrul al treilea al anului trecut cu 74%, până la aproximativ 27,8 hectare. În 2018, RomReal a intrat în proces de vânzare a unor terenuri în suprafață de 86,4 hectare contra unui preț de 625.000 de euro. Tranzacția a fost încheiată, iar ultima tranșă de 495.000 de euro a fost încasată în iulie 2018.

Pierderea companiei s-a diminuat la 18.000 de euro, în trimestrul al treilea din 2018, comparativ cu perioada similară a anului anterior, când pierderea era de 361.000 de euro. La sfârșitul lunii septembrie 2018, compania avea la dispoziție numerar în valoare totală de 4,7 milioane de euro.

Ileana Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR Mugur Isărescu, este membră în Consiliul de Administrație al Romreal de câțiva ani. Ea a lucrat în trecut în Viena și New York, iar acum ocupă funcția de Governmental Programs Executive pentru IBM în Europa de Sud-Est. Ea are un MBA la Harvard și un master la ASE, în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
romreal
lacramioara isarescu
anaf
taxe
terenuri
imobiliare