FOTO Un nou mare dezvoltator imobiliar intră în România

FOTO Un nou mare dezvoltator imobiliar intră în România
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 22 feb 2023

Grupul belgian Huyzentruyt, implicat în dezvoltări imobiliare, își va extinde activitatea și pe piața din România, unde vrea să construiască anual aproximativ 700 de apartamente, până în 2030, luând în calcul succesul înregistrat deja în Polonia, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Ne propunem să dezvoltăm aproximativ 700 de unități anual în România, până în 2030, reprezentând o cifră de afaceri anuală de 75 de milioane de euro. În 2023 vom înființa o echipă locală și ne vom concentra pe achiziția de terenuri”, este mesajul lui Thomas Van Poucke, CEO-ul Huyzentruyt.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își revizuiește strategia de dublare a centrului din România, cel mai mare din zona EMEA

Activitatea din Polonia și Belgia i-a adus grupului, anul trecut, venituri de 115 milioane de euro, în creștere cu 15% față de 2021.

Compania a intrat pe piața din Polonia în 2018 și are peste 9 proiecte în derulare, în Varșovia și în Gdansk, care însumează 1.650 de apartamente.

„Datorită evoluțiilor atât de pe piața poloneză, cât și de pe cea belgiană, se pare că din 2024 vom livra mai multe unități în Polonia decât în Belgia. Până în 2030 ne propunem să dezvoltăm 2.000 de unități în Polonia și 600 în Belgia”, mai spune acesta.

EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții

FOTO Un nou mare dezvoltator imobiliar intră în România

Cu tranzacții record în 2022 și o cerere în creștere, piața imobiliară din România atrage tot mai mulți investitori imobiliari străini.

Recent, Profit.ro a anunțat în premieră că și fondul britanic de investiții First Property Group a renunțat surprinzător, pe ultima sută de metri, la exit-ul din România.

„În urmă cu 6-7 luni, când anunțam începerea procedurii de exit, inflația și dobânzile abia începeau să crească. Acum însă s-a ajuns la valori ale inflației și dobânzilor extrem de mari, iar economia globală a înregistrat un regres major. Așa că nu mai căutam activ să ne vindem restul proprietăților pe care le deținem în România. Ci dimpotrivă, căutăm să cumpărăm mai multe proprietăți.

Cu o piață care este în scădere e mai interesant acum să cumperi decât să vinzi. Acum e o perioadă bună să cumpărăm mai multe proprietăți în România”, declara pentru Profit.ro, Ben Habib, CEO First Property Group, adăugând că pentru cine are bani și este optimist este o perioadă bună acum să facă investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
huyzentruyt
first property group