FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea. Demolarea va fi marcată printr-un ”super eveniment”: Teatru și pictură

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea. Demolarea va fi marcată printr-un ”super eveniment”: Teatru și pictură
scris 20 ian 2023

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat că s-a luat decizia demolării Hotelului Bodoc, în locul lui urmând a se construi un centru cultural. Potrivit edilului, demolarea clădirii cu zece etaje aflată în centrul municipiului marchează, în mod simbolic, începerea unei noi epoci în viața orașului, anunță Agenția de presă Rador.

Evenimentul, intitulat Bye-Bye Bodoc, va cuprinde un spectacol de teatru în aer liber și pictură pe clădirea fostului hotel.

Co-fondator Bibi Touring: Mă aștept să crească turismul de incoming în 2023, însă nu spectaculos. Prețurile vor mai crește, însă nu foarte mult. Vom investi agresiv CITEȘTE ȘI Co-fondator Bibi Touring: Mă aștept să crească turismul de incoming în 2023, însă nu spectaculos. Prețurile vor mai crește, însă nu foarte mult. Vom investi agresiv

Clădirea a fost cumpărată de municipalitate, care, nedorind să facă o concurență neloială sectorului privat al turismului, a încercat s-o vândă. La prima licitație a existat o ofertă concretă pentru achiziționare, însă aceasta fiind singura, procesul a trebuit reluat, iar ofertantul și-a retras oferta la a doua licitație. Având în vedere acest lucru, decizia finală a Consiliului Local a fost aceea de a demola clădirea, conform We Radio Sfântu Gheorghe.

Administrația locală a anunțat că aici se va construi cel mai modern centru cultural și de tineret din România. Ideea inițială a fost ca această clădire să găzduiască instituții administrate de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna (Teatrul „Tamási Áron”, M Studio, Teatrul de Păpuși Cimborák, Centrul de Artă din Transilvania, Biblioteca Județeană „Bod Péter”), precum și o sală de concerte. De asemenea, a fost realizat un studiu pentru a propune o clădire ideală pentru a răspunde nevoilor evaluate ale instituțiilor culturale.

În scurt timp, municipalitatea va lansa o licitație pentru lucrările de demolare, urmând să fie create zone de parcare temporară în locul fiecărei clădiri demolate, până când planurile pentru noua clădire a centrului cultural vor fi finalizate și vor putea începe lucrările de construcție.

După definirea funcțiilor centrului cultural, municipalitatea va lansa o licitație internațională pentru proiectarea clădirii.

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea. Demolarea va fi marcată printr-un ”super eveniment”: Teatru și pictură

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
demolat