Primăria Capitalei vrea să cumpere cu 1,6 milioane euro fostul cinematograf Lumina

Primăria Capitalei vrea să cumpere cu 1,6 milioane euro fostul cinematograf Lumina
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2017

Primăria Capitalei vrea să cumpere fostul cinema Lumina, oferind actualului proprietar suma de 1,6 milioane de euro din bugetul local, după rectificarea bugetară, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), ce va avea loc marți. Imobilul ar urma să intre, apoi, în administrarea Teatrului Ion Creangă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul cinema Lumina se află pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, Sector 5 și are o suprafață în teren de 498 de metri pătrați și suprafață totală utilă de 791,29 de mtri pătrați, fiind construit în 1926, scrie News.ro.

În fostul cinematograf au mai funcționat în ultimii ani un restaurant și un club de noapte.

Municipalitatea explică, în expunerea de motive, că instituțiile de cultură și cele de spectacole nu au suficiente spații pentru desfășurarea activităților, dând exemple Muzeul Național al Literaturii Române, care funcționează cu jumătate din colecțiile sale într-un sediu cu jumătate din suprafața celui pierdut în instanță, precum și teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic sau Casa Artelor Dinu Lipatti.

Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România CITEȘTE ȘI Decizie surpriză: Papalekas îl aduce pe șeful CA al clubului de fotbal Chelsea pentru a impune Globalworth pe piața de birouri din România

„Odată cu relocarea sediului Primăriei Municipiului București în imobilul monument istoric din Bd. Regina Elisabeta nr. 47, a reorganizării unor activități existente și a înființării de companii municipale, în condițiile existenței unui deficit de spații necesare desfășurării activităților culturale, în ultimul an a crescut drastic necesarul de spații specializate pentru activități de culturi și adinistrative”, spune Primăria Capitalei.

O Comisie care să facă o selecție a imobilelor aflate spre vânzare pe piața liberă ce ar putea fi folosite pentru înființarea sau extinderea unor muzee sau pentru sedii ale unor instituții publice și companii municipale a fost înființată, spune PMB, iar în urma prezentării unei oferte de către societatea ESPACO INVESTMENT SRL pentru cinema Lumina, s-a făcut o evaluare și s-a decis, astfel, că prețul final pentru achiziția imobilului este de 1,6 milioane de euro, de la bugetul local. Municipalitatea precizează că banii vor fi, de fapt, redirecționați de la un alt proiect, nefiind folosiți până în prezent.

Espaco Investment este o agenție imobiliară.

viewscnt
Afla mai multe despre
cinema lumina
primaria capitalei